Arnau Comajoan amb els diputats de la CUP Mireia Boya i Joan Garriga

La jutgessa ha declarat vist per sentència el judici que s’ha celebrat aquest dimarts a Vic en què s’acusava al regidor i expresident de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, per un presumpte delicte d’amenaces, coaccions i contra la integritat moral a un jove militant d’Arran, que en el moments dels fets era menor d’edat. La fiscalia demana a Anglada dos anys de presó i la inhabilitació per exercir un càrrec públic perquè veu acreditats els fets en què l’acusat el desembre del 2013 va publicar a Twitter i Facebook diverses piulades vexatòries i amenaçadores amb fotografies del jove.

Segons l’acusació, els tuits tenien la voluntat “d’atemorir” el menor i la seva família per “discrepàncies ideològiques”. En la seva intervenció, Anglada s’ha emparat en la llibertat d’expressió i ha negat que les piulades fossin amenaçadores. Una hora abans de l’inici del judici, una quarantena de persones de l’esquerra independentista, entre els quals els diputats de la CUP Mireia Boya i Joan Garriga, s’han concentrat per donar suport al jove.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]