La proposta “Convivim jugant al carrer – Practica l’esport i el joc al carrer!” dels dies 10, 11 i 12 d’abril a diferents parcs i pistes de la ciutat, consisteix en activitats esportives i lúdiques, gratuïtes, obertes i per a tothom, i concentrarà ciutadans, professionals, associacions i serveis que treballen junts en un projecte que dinamitza l’espai públic per promoure la convivència i l’expressió del pluralisme cultural.

El regidor d’esports, Titi Roca, i el regidor de Ciutadania, Josep-Ramon Soldevila, de l’Ajuntament de Vic i la coordinadora del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, Mireia Ribas, presentaran, el proper dilluns a les 7 de la tarda a les pistes del Sucre, les jornades comunitàries que se celebraran a diferents parcs i pistes poliesportives de la ciutat de Vic.

Aquestes jornades comunitàries, es desenvoluparan en el marc del Projecte ICI, desplegat per l’Obra Social ”la Caixa” en un total de 37 territoris de 31 municipis diferents arreu del país i a Vic tindran lloc a la Pista Sanchez Arjona, a la Pista Santa Anna, la Pista del Sucre i als parcs adjacents, durant els dies 10, 11 i 12 d’abril.

Construir llaços entre cultures

Les activitats previstes durant la jornada Convivim jugant al carrer – Practica l’esport i el joc al carrer! són les següents activitats:

– Torneig de futbol sala basat en la metodologia d’esport amb valors: equips mixtos, jocs en tres temps, figura del mediador/a en comptes de l’àrbitre, i on els valors que puntuaran són el respecte per a les normes, el joc net, el treball en equip, la solidaritat i la cooperació.

– Gimcana Esportiva, dilluns de 16 a les 18 hores, al parc de Santa Anna.

– Tallers de Rap i Freestyle Show, dilluns de 18 a 21 hores, al Parc Occitània del barri del Sucre, i dimarts de 15 a 18 hores al Parc de Santa Anna.

– Jocs del món, dimarts de 10 a 13 hores, al Parc de Monsenyor Sant Esteve Orriols, al costat de la Pista Sanchez Arjona del Passeig de la Generalitat.

– Taller de xancres, dimecres de 10 a 13 hores al Parc de Monsenyor Sant Esteve Orriols, al costat de la Pista Sanchez Arjona del Passeig de la Generalitat.

– Taller de circ, dimecres de 16 a 18 hores al Parc de Santa Anna.

– Beat Box, Batalla de Hip Hop i Sound System , dimecres de 18 a 21 hores al Parc Occitània del barri del Sucre.

Aquestes jornades, de caràcter lúdic i esportiu, formen part del procés comunitari que impulsen l’Ajuntament de Vic, l’Associació Tapís i l’Obra Social ”la Caixa”.

La participació en aquesta programació mostra els avenços del procés d’integració cultural de la ciutat de Vic, que es va posar en marxa en aquest territori a partir del juliol del 2014.

El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat que és conseqüència dels moviments migratoris de la nostra societat, els quals configuren ciutats cada cop més diverses. Fruit d’aquest fenomen, s’han seleccionat uns territoris amb una diversitat cultural elevada per treballar de manera específica la integració del teixit social a nivell del barri. El Projecte ICI s’està erigint en un eix fonamental de l’acció social en el nou context multicultural.

Els objectius del Projecte ICI passen per millorar les condicions de vida al barri, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat.

Així mateix, sota aquest marc de treball, es programaran també les Tardes d’Estiu al Carrer que consisteix en una programació d’activitats i tallers adreçats a infants, joves i famílies als diferents parcs i pistes de la ciutat amb l’objectiu de promoure l’esport i l’oci saludable, que se celebrarà durant els mesos de juliol i agost.

Qui ho ha fet possible?

Ajuntament de Vic, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Agrupament Escolta i Guia Collformic, Associació Casal Claret, Associació EVAL, Associació Tapis, CAP el Remei, CAP Osona, Creacció, Consell Esportiu d’Osona, Creu Roja Osona, Fàbrica de Somnis, Joguines Sense Fronteres, Mai Farts, Notorious Vic i OAR Vic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]