Un cicle de conferències reflexiona sobre l’atenció en l’àmbit de la salut i les persones des de diferents òptiques

  • El programa arrenca dijous a l’Espai UVic-UCC Barcelona amb una ponència de Marina Geli

VilaWeb
Pep Comeres
21.02.2017 - 10:41
Actualització: 21.02.2017 - 11:41

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha programat un cicle de set conferències que, des d’ara i fins al juliol, abordaran diferents temes a l’entorn de l’atenció en l’àmbit de la salut i les persones. El cicle, que porta per títol “Salut i societat. 7 visions”, reunirà ponents de reconegut prestigi internacional i serà una de les primeres activitats que acollirà l’Espai UVic-UCC Barcelona (Via Augusta, 121-123), que es va inaugurar el passat 14 de febrer. En el transcurs de les sessions es reflexionarà a l’entorn de temes com la integració dels àmbits sanitari i social, la gestió clínica, l’ús de les TIC en la salut, les malalties mentals, les cures pal·liatives, la simulació clínica i l’envelliment en pacients amb VIH. Es tracta, en tots els casos, d’àmbits acadèmics en què la UVic-UCC destaca, tant des del campus de Vic com des del de Manresa.

El cicle arrencarà, aquest dijous 23 de febrer, amb la conferència “La necessària integració de l’àmbit sanitari i social: eficiència i millora de l’atenció”, que impartirà la coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), Marina Geli. La segona sessió, el 16 de març, anirà a càrrec de Jordi Varela, director del Postgrau en Gestió Clínica de la UVic-UCC, que s’imparteix al campus Manresa, i versarà sobre la gestió clínica avançada. 

Ja a l’abril, el dia 27 serà el torn de Francesc Garcia Cuyàs, director de la Càtedra TIC Salut de la UVic-UCC, que farà la conferència “La revolució digital en l’àmbit de la salut: eines TIC per afrontar els nous reptes”. El cicle seguirà el 18 de maig amb una ponència sobre les malalties mentals com una realitat que cal afrontar, a càrrec del professor i investigador Salvador Simó, i amb la intervenció de Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC, que parlarà sobre cronicitat i qualitat de vida l’1 de juny. El dia 15 del mateix mes, la conferència abordarà la simulació clínica, i la impartiran conjuntament Carlota Riera, degana de la Facultat de Ciències de la Salut, i Òscar Dalmau, director del Centre Internacional de Formació Contínua, ambdós del campus Manresa. 

El cicle clourà el 13 de juliol amb una última conferència a càrrec de Bonaventura Clotet, director de la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC. La seva ponència portarà per títol “La Sida i l’envelliment: noves perspectives de futur”.

Totes les conferències, a la sala Àtic de l’Espai UVic-UCC, començaran a les 9 del matí, finalitzaran a dos quarts d’11 i aniran seguides d’un cafè networking. Les inscripcions són gratuïtes, però cal confirmar l’assistència a infofc@uvic.cat o al telèfon 938 815 522. El cicle forma part del programa d’activitats commemoratives del vintè aniversari de la UVic-UCC.

L’Espai UVic-UCC Barcelona és un equipament pensat per acollir les propostes de formació contínua que la Universitat ofereix a la capital catalana, principalment classes de màster i de postgrau, així com actes institucionals, conferències i xerrades. Amb aquestes instal·lacions, que funcionen des d’aquest mes de febrer, la Universitat centralitza en un sol espai totes les propostes formatives que fins ara impartia a diferents punts de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any