Un cicle de conferències reflexiona sobre l’atenció en l’àmbit de la salut i les persones des de diferents òptiques

  • El programa arrenca dijous a l’Espai UVic-UCC Barcelona amb una ponència de Marina Geli

VilaWeb
Pep Comeres
21.02.2017 - 10:41
Actualització: 21.02.2017 - 11:41

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha programat un cicle de set conferències que, des d’ara i fins al juliol, abordaran diferents temes a l’entorn de l’atenció en l’àmbit de la salut i les persones. El cicle, que porta per títol “Salut i societat. 7 visions”, reunirà ponents de reconegut prestigi internacional i serà una de les primeres activitats que acollirà l’Espai UVic-UCC Barcelona (Via Augusta, 121-123), que es va inaugurar el passat 14 de febrer. En el transcurs de les sessions es reflexionarà a l’entorn de temes com la integració dels àmbits sanitari i social, la gestió clínica, l’ús de les TIC en la salut, les malalties mentals, les cures pal·liatives, la simulació clínica i l’envelliment en pacients amb VIH. Es tracta, en tots els casos, d’àmbits acadèmics en què la UVic-UCC destaca, tant des del campus de Vic com des del de Manresa.

El cicle arrencarà, aquest dijous 23 de febrer, amb la conferència “La necessària integració de l’àmbit sanitari i social: eficiència i millora de l’atenció”, que impartirà la coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), Marina Geli. La segona sessió, el 16 de març, anirà a càrrec de Jordi Varela, director del Postgrau en Gestió Clínica de la UVic-UCC, que s’imparteix al campus Manresa, i versarà sobre la gestió clínica avançada. 

Ja a l’abril, el dia 27 serà el torn de Francesc Garcia Cuyàs, director de la Càtedra TIC Salut de la UVic-UCC, que farà la conferència “La revolució digital en l’àmbit de la salut: eines TIC per afrontar els nous reptes”. El cicle seguirà el 18 de maig amb una ponència sobre les malalties mentals com una realitat que cal afrontar, a càrrec del professor i investigador Salvador Simó, i amb la intervenció de Xavier Gómez-Batiste, director de la càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC, que parlarà sobre cronicitat i qualitat de vida l’1 de juny. El dia 15 del mateix mes, la conferència abordarà la simulació clínica, i la impartiran conjuntament Carlota Riera, degana de la Facultat de Ciències de la Salut, i Òscar Dalmau, director del Centre Internacional de Formació Contínua, ambdós del campus Manresa. 

El cicle clourà el 13 de juliol amb una última conferència a càrrec de Bonaventura Clotet, director de la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC. La seva ponència portarà per títol “La Sida i l’envelliment: noves perspectives de futur”.

Totes les conferències, a la sala Àtic de l’Espai UVic-UCC, començaran a les 9 del matí, finalitzaran a dos quarts d’11 i aniran seguides d’un cafè networking. Les inscripcions són gratuïtes, però cal confirmar l’assistència a infofc@uvic.cat o al telèfon 938 815 522. El cicle forma part del programa d’activitats commemoratives del vintè aniversari de la UVic-UCC.

L’Espai UVic-UCC Barcelona és un equipament pensat per acollir les propostes de formació contínua que la Universitat ofereix a la capital catalana, principalment classes de màster i de postgrau, així com actes institucionals, conferències i xerrades. Amb aquestes instal·lacions, que funcionen des d’aquest mes de febrer, la Universitat centralitza en un sol espai totes les propostes formatives que fins ara impartia a diferents punts de la ciutat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem