El pròxim divendres i dissabte 7 i 8 de juliol se celebrarà la trobada de territoris de parla catalana i els 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó a Manlleu, a més de la 3a edició de la Mostra d’Entitats Manlleuenques d’Arrel Tradicional. La trobada s’obrirà amb un acte inaugural i una conferència, a la sala d’exposicions de Can Puget, el divendres a les 20.30 h, que porta per títol “50 anys de la Flama del Canigó”, a càrrec de Toni Ayala, defensor i impulsor d’aquesta tradició catalana. La jornada de divendres es tancarà amb una audició de sardanes de la Cobla Ciutat de Girona.

El dissabte hi haurà els plats forts de la trobada. Es realitzaran diferents taules rodones:

– D’educació, “L’ensenyament del català als territoris de parla catalana”.
– D’àmbit social, “La situació social de la llengua catalana”.
– De política lingüística “L’impuls del català. Polítiques lingüístiques futures per a la supervivència i enfortiment de la llengua”.
– I d’escriptors, “Escriptors catalans, prescriptors de la llengua als diferents territoris de parla catalana”.

La trobada també coincidirà amb la 3a edició de la mostra d’entitats manlleuenques d’arrel tradicional, que aquest any, es traslladarà a la plaça de Dalt Vila amb l’objectiu d’apropar-la a l’espai on es faran els actes commemoratius dels 50 anys de la Flama i dels 40 del Congrés de Cultura (Pl. Dalt Vila i Jardins de Can Puget).

La trobada i la mostra es realitzaran en paral·lel, oferint un dissabte ple d’activitats aptes per a tots els públics i gustos. Es comptarà amb la participació a la Mostra d’una muixeranga valenciana que farà una exhibició com a entitat d’arrel tradicional, i serà l’encarregada també, de fer l’exhibició inicial de la mostra a les 5 de la tarda.

El dissabte hi haurà tallers, espectacles, i música i a ¾ de 12 del migdia, l’actor Lluís Soler, farà la lectura del poema Canigó de Jacint Verdaguer a la sala d’exposicions de Can Puget.

A partir de les 7 de la tarda del dissabte la música començarà a cloure tant la trobada d’entitats com la jornada de debats. A la plaça de Dalt Vila es podrà veure el concert del cantautor manlleuenc Joan Usart i tot seguit, el concert de Feliu Ventura, Xerramequ i els Aborígens: Faré Vacances (clàssics de l’Ovidi Montllor i clàssics de Feliu Ventura a ritme de rocksteady, reggae i ska). Seguidament, a partir de 2/4 de 10 del vespre es farà el sopar de cloenda dels “50 anys de la Flama” als Jardins de Can Puget.