Dissabte passat es va fer a la plaça Major de Vic el 92è Concurs de colles sardanistes, que va comptar amb la participació de 34 colles arribades de tot Catalunya, aproximadament uns 425 dansaires. L’organització va anar a càrrec del Grup Sardanista Riallera, dins els actes de les festes de Sant Miquel dels Sants. En la sardana de germanor es va estrenar la sardana “Fundació i Associació Sant Tomàs”, del mestre Rafel Ramírez, commemorativa dels 50 anys de l’Associació Sant Tomàs. Va ser interpretada per la cobla Bisbal Jove i la soprano Rosa Mari.

Resultats

-Campionat de Catalunya:
En la categoria de colles grans, en el primer concurs de repesca per ascendir a la màxima categoria del campionat (l´anomenat Grup A), es va imposar la colla Xàldiga, de Barcelona. El segon lloc va ser per a la colla Riallera de Vic, amb la qual cosa la colla vigatana enfila bé el camí cap a l’ascens al Grup A (format per les sis millors colles sardanistes de Catalunya). La colla Encís de Manlleu va fer el quart lloc. El proper concurs de repesca es farà el dissabte 15 de juliol a Vilanova i la Geltrú.
En la categoria de veterans del Campionat de Catalunya, fase repesca per a l’ascens al grup A, el primer lloc va ser per la colla Bella Roure, de Barcelona.

-Campionat Territorial de les Comarques Barcelonines:
En categoria de colles grans va resultar guanyadora la colla Riallera. La colla Encís de Manlleu va obtenir la segona posició i la colla Els Llitons, de Folgueroles, el setè lloc.

En categoria de colles veteranes, la colla guanyadora va ser la colla Sabadell, de Sabadell. La colla Llaç d’Amistat de Moià va fer el tercer lloc i la colla Entre Boires de Vic el sisè.

-Colles lliures (participants en el concurs sense formar part de cap campionat): els guanyadors van ser la colla Trapelles (Sabadell) (alevins), Els Mirairons (Folgueroles) (infantils) i Aires d’Or (Santpedor) (veterans). En categoria juvenil hi va haver un empat al primer lloc entre les colles Montseny (Vic) i Nova Tarragona Dansa (Tarragona).

La colla alevina Trèvol, de Vic, va participar en el concurs com a colla d´exhibició, sense competir en cap modalitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]