El proper divendres, 8 de setembre, comença el clàssic torneig BBVA, el torneig de pre-temporada de bàsquet més gran d’Europa. Amb seu central a Sant Julià de Vilatorta, hi participaran 205 equips en 28 pistes de 16 poblacions de 4 comarques. Des de pre-mini a veterans, federats i amateurs, masculins i femenins.

En el pre-torneig, durant el mes d’agost, s’han jugat 6 partits amb universitats americanes NCAA, contra combinat catalans i equips francesos. I aquest dimecres i dijous es disputaran els trofeus Dídac Herrero, júnior masculí preferent, i Albert Tobal, cadet masculí preferent.

La novetat més destacada d’enguany, dins del vessant del bàsquet d’elit, el divendres a les 20h es disputarà la semifinal de la Lliga Catalana entre el Divina Seguros Joventut i el MoraBanc Andorra en el Pavelló Municipal de Sant Julià V.

El diumenge a les 12:30h es jugarà la Super-copa de Catalunya de Bàsquet adaptat, en cadira de rodes, entre el CEM L’Hospitalet i l’UNES FC Barcelona.

Completant el quadre de partits amb equips ACB, l’UCAM Múrcia jugarà 2 partits amistosos. El vespre de dissabte, 19h, contra l’ICL Manresa i el diumenge a les 18h contra el Divina Seguros Joventut. Els 3 partits dels equips ACB tindran entrada gratuïta per tothom que porti 3 Kg d’aliments per Càritas/Banc del Aliments. Segons aquestes entitats, els aliments més necessaris són oli, llet i patates.

Dissabte a les 12:30h tindrà lloc el Clínic per Entrenadors, impartit per Pedro Martínez, campió de lliga la passada temporada amb el València Basket, amb el tema: «Exercicis per a la millora de la defensa individual». I la nit de dissabte, la final del Concurs de Triples i l’espectacular Concurs d’Esmaixades.

La majoria de partits i activitats que es facin al Pavelló de Sant Julià seran emesos per Streaming al web: www.basquetsantjulia.org

I com cada any, hi hauran una sèrie d’activitats de lleure gratuïtes, com inflables, jocs infantils, globus aerostàtic captiu, karaoke, trenets enllaçant les pistes de Sant Julià, xocolatada popular, etc.