La tertúlia proscrita
Vic

Torna el mes de la Cooperació a VicJove amb sessions cada divendres de maig

  • Per segon any, l’Ajuntament de Vic elabora un programa d’activitats per fomentar la responsabilitat i el compromís entre els joves de la ciutat de les problemàtiques viscudes a diferents parts del món

VilaWeb
Pep Comeres
05.05.2017 - 08:14
Actualització: 05.05.2017 - 10:14

Comença el mes de la Cooperació a Vicjove amb quatre activitats repartides cada divendres de maig. Un mes que pretén ser un espai de trobada principalment per a joves, però obert també a tothom, on es posen sobre la taula temes d’actualitat i interès general per poder-se debatre i reflexionar sobre la situació de moltes situacions d’injustícia que es donen al món.

Durant quatre sessions, una cada divendres de maig a les 7 de la tarda, Vicjove acollirà diverses activitats que tenen com a eix central la sensibilització sobre temes de cooperació, pau i drets humans. El programa, que s’emmarca dins del Pla de Sensibilització municipal 2017, compta amb una programació molt dinàmica i atractiva, en què es combinen les part més teòriques amb activitats teatrals o musicals en cadascuna de les sessions.

Organitzat conjuntament pel departament de Cooperació i Vicjove, és el segon any de l’edició del mes de la cooperació que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Una sessió cada divendres de maig a les 7 de la tarda

La primera sessió, que tindrà lloc aquest divendres 5 de maig, comptarà amb la presència dels Truc de l’Agrupament d’Escoltes Guillem de Montrodon que explicaran la seva experiència d’educació en el lleure a Senegal, on van participar en un projecte de cooperació al desenvolupament. La trobada s’acabarà amb un intercanvi musical i un tastet gastrònomic del Senegal.

El divendres 12 de maig hi haurà la presentació del “Rey del Gurugú”, un projecte de teatre social que denúncia la situació dels immigrants subsaharians que volen arribar a Europa. Seguidament, s’obrirà un col·loqui amb el col·lectiu Beyond Text, que partirà de la problemàtica de la frontera sud com a taló de fons però que presentarà la cutura com a eina de resistència, denúncia i transformació. Hi intervindran Ferran Joanmiquel, dramaturg; David Martínez, actor i membre de La Nave Va; Eva Marichalar, artista i professora de la UVic-UCC; Abdelfattah Abusrour, director d’Alrowwad for Cultures and Arts (Palestina); i Laura Arau, comunicadora i activista.

La tercera sessió, el divendres 19 de maig, estarà dedicada a Mèxic amb una posada en escena de la “Frontera” per part del Col·lectivo Chipotle i, seguidament, un cafè tertúlia amb Josep M. Reniu, Doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració i gran coneixedor de Mèxic; i Nora Edith Morales, mexicana i membre de l’associació vigatana Mex-Cat, que a partir del fenomen migratori introduiran a la situació geopolítica d’aquest país. Per la seva banda, l’Associació Mex-Cat Osona oferirà un tastet de gastronomia mexicana.

Tancarà el cicle una sessió sobre el conflicte sahrauí, on el delegat del Frente Polisario a Catalunya, Mah Lahdih, conjuntament amb l’associació Osona Sàhara, explicaran com es viu en els camps de refugiats saharuis de Tindouf. També es comptarà amb Titot Ribera, cantant de Brams que oferirà unes petites peces musicals relacionades amb el conflicte. Tothom qui vulgui podrà provar el te sahrauí en una autèntica haima.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any