Les cinc opcions proposades per l'Ajuntament de Tona

Els habitants de Tona han escollit amb una consulta popular la bandera del municipi. Segons el consistori tonenc, hi han participat 555 persones i l’opció guanyadora ha estat l’A, que ha obtingut 426 vots, un 76,8% del total. El model escollit té una franja vertical verda amb un castell al centre i una segona franja dividida en dues: la superior amb la creu de Sant Jordi i la inferior amb una senyera. La consulta popular, que va començar dilluns i ha acabat aquest dissabte, ha estat organitzada pel consistori i s’ha fet malgrat l’oposició de la Subdelegació del Govern a Barcelona que a través de l’advocacia de l’Estat va interposar un recurs contenciós administratiu contra la votació.

Segons el contenciós administratiu presentat per la Subdelagació del Govern espanyol la consulta no té una “cobertura legal clara” i critica que “atribueix la decisió a la voluntat col·lectiva sense imposar un percentatge del cens que hi participi”. A més, considera que es tracta d’un referèndum o consulta referendària general i no una consulta popular referendària”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]