Aprofitant la 7ª Setmana de la Gent Gran de Santa Eulàlia de Riuprimer i la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Santa Eulàlia i les entitats del municipi han preparat un seguit d’actes complementaris que conformen aquesta 4a Setmana Cultural.

Començarà el dissabte 22, amb una activitat familiar organitzada per les Ampes del Roure Gros i el Roure Xic, es tracta de l’obra “Un drac terrible”, una representació de teatre sobre la llegenda de Sant Jordi. Serà a 2/4 de 5 de la tarda a la Casa de Cultura, i els 2,5€ que costa l’entrada es destinaran al nou projecte de menjador de l’Escola El Roure Gros.

El mateix dia de Sant Jordi, aquest any coincideix amb l’Aplec de Sant Sebastià, per això, l’Escola El Roure Gros tindrà parada de llibres i roses, a l’ermita de Sant Sebastià a més a més del poble. El tradicional Aplec, començarà a 2/4 de 12 del matí amb l’ofici solemne, participat i cantat pels Caramellaires de Riuprimer i els assistents. Hi haurà un recordatori per al recentment traspassat Mossèn Pere Casas, fins fa pocs mesos rector de la parròquia. Acabada la missa hi haurà les Caramelles i ballets populars, amb els Caramellaires petits, mitjans i grans de Santa Eulàlia de Riuprimer.

I és clar, després de les rifes de llonganisses i pernils, no hi pot faltar la típica arrossada. Els tiquets es poden adquirir fins a ¼ d’1 del mateix dia allà mateix, el servei el proporciona Planes Bones. A les 4 de la tarda, Audició de Sardanes, amb la Cobla Canigó de Torelló. Col·laboren en l’acte els Ajuntaments de Vic i Santa Eulàlia de Riuprimer.

El dilluns 24, a 2/4 de 6 de la tarda, a la Casa de Cultura, hi haurà un altre acte infantil per a públic familiar, es tracta del teatre d’ombres “El millor regal del món” amb Marta Esmarats. L’acte serà gratuït, i es realitza gràcies a la col·laboració del Bibliobús Puigdon de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. A més, és el dia del soci/a del Casal d’Avis el Puig, que ho celebrarà amb un bon berenar a les 6 de la tarda.

Dimarts 25 és un dia per la gent gran i la cultura. El ja clàssic intercanvi de casals, aquest any serà amb Prats de Lluçanès. Els avis i àvies gaudiran d’una visita guiada pel nostre municipi, sobre temes històrics i culturals, visitaran els pessebres i l’església i acabaran la jornada amb un dinar i animació de sobretaula.

El dimecres 26 d’abril, arriba una activitat intergeneracional que sempre té molt èxit, els avis i àvies explicaran als infants del Roure Xic el conte: Rínxols d’Or i els tres óssos, a les 3 de la tarda al Casal d’Avis El Puig.

Activitats organitzades pel Club de Lectura de Santa Eulàlia de Riuprimer:
Dijous 27, a les 19.30h. Xerrada col·loqui de Martí Gironell en el marc dels 10 anys de la publicació de la seva novel·la “El Pont dels Jueus”. Aquesta activitat forma part del programa Lletres en viu, de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya. Al Punt Jove, Sala de Lectura.

Dissabte 29, sortida a Besalú amb l’escriptor Martí Gironell. 10h Sortida de Santa Eulàlia (Can Miquel). 11.30h Visita guiada per l’autor per endinsar-nos i reviure tota la història del llibre El Pont dels Jueus a Besalú. 14h Després de la visita dinarem amb carmanyola que cadascú s’ha de portar. Preu visita i autocar: 27€ per persona. Ingressar al compte del Club de Lectura ES14 0182 9729 6002 0002 6904. Les activitats del Club de Lectura compten amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià 2017: Fins al dia 2 de maig es pot participar als premis de prosa i poesia. Les bases es troben a http://www.santaeulaliariuprimer.cat/premisliteraris2017.html

Santa Eulàlia s’ha adherit un any més a la campanya del Consorci de Normalització Lingüística d’Osona A l’Abril Cada Paraula Val Per Mil. Trobareu cartells als establiments i tovalles als bars i restaurants del poble amb embarbussaments. Fem poble, fem cultura, fem país. Bona Diada de Sant Jordi 2017.