Projecte de nova variant a l’Esquirol per connectar amb la carretera de Tavertet

VilaWeb
Pep Comeres
29.06.2017 - 07:49
Actualització: 29.06.2017 - 09:49

La Diputació de Barcelona ha elaborat el projecte de nova connexió entre les carreteres C-153 i la BV-5207 d’accés a Tavertet per evitar la travessia urbana de l’Esquirol, per a la qual es projecta la construcció d’un nou tram de carretera que actuarà de variant. El projecte, que té un cost de licitació de 2,02 M€ i un termini d’execució de 12 mesos, va ser presentat ahir dimarts pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcalde, Àlex Montanyà.

La nova variant s’iniciarà en l’actual intersecció de la carretera de Quatre Camins amb la C-153, al PK 15,500 i consistirà en l’ampliació de l’actual secció i també en la construcció de diferents obres, com un nou pont sobre el torrent de la Parra de 100 m de llum, així com la construcció d’una obra de drenatge per passar sobre el rec de Sant Genís mitjançant un calaix de formigó de 2X2 m. També es crearà una segona intersecció d’accés a l’esquirol de la nova variant.

El projecte també inclou la millora del perfil longitudinal i de la intersecció del carrer del Pont Medieval amb l’actual BV-5207, millorant-ne la visibilitat. També, per tal de millorar la visibilitat del pont medieval del camí ral de Vic a Olot, anomenat Pont de la Goga o del raval, recollit com a Bé Cultural d’Interès Local, s’ha previst el soterrament de la línia aèria de baixa tensió qiue dona servei al barri del Raval del Pont.

També es farà una connexió amb l’actual Camí de l’aigua des del pont de la Parra fins a l’actual BV-5207 que creuarà per sota el nou pont sobre el torrent de la Parra. El projecte també inclou la nova senyalització horitzontal i vertical amb indicacions d’orientació.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes