Osona Cuina recupera el Dijous Llarder més festiu i popular

VilaWeb
Pep Comeres
17.02.2017 - 09:26
Actualització: 17.02.2017 - 10:26

Un any més, el col·lectiu Osona Cuina celebra el Dijous Llarder, que enguany és el 23 de febrer, amb una gran festa popular a la plaça Major de Vic. Els xefs osonencs volen transmetre l’esperit d’aquesta jornada tan nostra amb un seguit d’activitats gastronòmiques que giraran al voltant del porc, un dels productes més destacats del territori.

La cita arrenca, pels cuiners i per tots aquells que si vulguin acostar, la nit anterior amb la posada en marxa del foc i la col·locació dels porcs a la gran brasa que s’instal·la al mig de la plaça i on es couran durant tota la nit. Com ja és tradició, durant el matí per l’esmorzar i al migdia pel dinar, els cuiners dels restaurants del col·lectiu elaboraran els famosos entrepans de porc rostit (disponible aproximadament a les 12 del migdia) i, també d’altres derivats com cansalada i botifarra (des de primera hora del matí).

A més, durant el matí es realitzarà un taller d’elaboració de botifarres, destinat a les escoles de Vic que hi estiguin interessades.
La novetat d’enguany és que el col·lectiu també oferirà un sopar basat en tapes gastronòmiques que elaboraran els mateixos cuiners amb propostes tan dolces com salades, però totes basades en el producte estrella de la jornada, el porc. Hi haurà una “Costella lacada amb mel i carbassa al romaní”, unes “Crestes de porc amb curry i poma” o una “Pannacotta de llet d’ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds”. Són algunes de les més de 15 propostes que es podran degustar. A més, durant el sopar es podrà gaudir de música en directe i es comptarà amb una gran carpa climatitzada, acondicionada per passar una gran vetllada.

Per aquest tast de tapes es posaran a la venda uns tiquets amb dues modalitats, a escollir entre el menú complet, de 25€, o el mig menú, de 15€.

Una vegada més, l’esdeveniment compta amb el suport i col·laboració d’Estrella Damm, així com la reconeguda marca del sector carni Ral d’Avinyó i l’Escola d’Hostaleria d’Osona. A més, durant el sopar es podran degustar els vins i caves de la marca Parxet, nou patrocinador del col·lectiu; així com els productes d’Osona Terra, col·lectiu osonenc de productors que estaran representats en les diferents tapes que se serviran al vespre. En aquesta edició també hi col·labora La Selecta, empresa manlleuenca de distribució gastronòmica, com també, Gros Mercat, Ajuntament de Vic i Dielta.

Finalment, cal destacar que l’objectiu d’Osona Cuina és seguir treballant per convertir la comarca que representa en un referent de la cultura gastronòmica del país, unint forces, creativitat i experiència darrere els fogons per aconseguir situar la cuina osonenca al mapa gastronòmic internacional.

Tast de tapes gastronòmiques

La novetat d’enguany és l’ampliació de l’horari de l’esdeveniment, que aquesta edició inclourà el sopar basat en la temàtica del Dijous Llarder. Els restaurants participants són: Arka, Ca l’Ignasi, Cal jutge, Ca l’U, Can Jubany, DO Vic, El Barecu, El Gravat, Fonda Sala, La Ferreria, Les Magnòlies, L’Antiga Fonda, L’Estanyol, Mas Albereda, Torres Peti, i Tresona XXI.

Algunes de les tapes que s’elaboraran amb la col·laboració dels productors d’Osona Terra:

• Royal de foie amb caviar de ratafia Bosch i cruixent de porc
• Mini crustillant de melós de porc amb formatge Molí de l’Alzina i salsa de ceps
• Patates emmascarades amb botifarra de matança
• Costella de porc a baixa temperatura amb gelée de poma
• Crestes de porc amb curry i poma
• Brioix de cansalada confitada, ceba i maionesa de mostassa
• Costella lacada amb mel i carbassa al romaní
• Arròs de calçots amb botifarra de parracs
• Pannacotta de llet d’ovella, greixons, salsa de maduixots i gerds
• Pa de pessic de prunes amb escuma de crema anglesa avainillada i crumble de llardons
• Sucamulla de ratafia amb Craquinyolis de llardons i pistaxos

Les begudes que se serviran seran cervesa Estrella Damm, vi i cava Parxet i aigua. Durant el sopar també es podrà gaudir de música en directe amb el grup Tokaji Quartet.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any