Amb organització de l’Agrupació Sardanista de Torelló, aquest dissabte a partir de les 9 del vespre, el Teatre Cirvianum acull el concert de La Principal de la Bisbal titulat ‘El llenguatge de la cobla’. Es tracta d’un espectacle genuïnament català, amb sabor empordanès, des de l’expressió musical d’alta qualitat.

Amb la direcció musical de Francesc Cassú, La Principal de la Bisbal presenta aquest concert de cobla. Cent vint-i-nou anys després del seu naixement el 1888, en ple esclat de la Renaixença, La Principal de la Bisbal continua duent a terme una labor exemplar. Des d’aleshores, ha fet una tasca fonamental per a l’expansió i el coneixement de la sardana. Expressió nítida de la Catalunya civil, amb la transició a la democràcia el 1978, se li va restituir el títol de ‘Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya’ atorgat per la Generalitat republicana. Des de fa dècades, la cobla torna a ser protagonista de concerts, festes i balls al carrer. La Principal de la Bisbal aporta un llegat musical històric i a la vegada és un referent cultural de primera fila.

D’altra banda, diumenge a les 6 de la tarda, el Cirvianum presentarà l’espectacle ‘Pinocchio’ de la Cia de Comediants La Baldufa. Aquest muntatge, de caire multidisciplinar, ofereix una altra mirada al conegut conte popular de Pinotxo, original de Carlo Collodi. ‘Pinocchio’ és la història d’un nen lliure, sense prejudicis ni complexos, desobedient i entremaliat, però alhora ingenu, molt ingenu. Geppetto, amb l’instint protector del pare, intenta vetllar per la seva educació. En canvi, Pinocchio, desobedient, es veurà immers en diverses aventures, que el faran créixer i madurar com a persona fins a acabar extenuat i amb un final sorprenent.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]