La tertúlia proscrita

Més de 40 activitats i un centenar de ponents al sisè International Workshop on Higher Education

  • Durant una setmana la UVic-UCC reunirà acadèmics i investigadors internacionals de prestigi de totes les àrees de coneixement de la Universitat

VilaWeb
Pep Comeres
09.06.2016 - 09:15
Actualització: 09.06.2016 - 11:15

La sisena edició de l’International Workshop on Higher Education (IWHE) portarà més de 40 activitats i reunirà un centenar de ponents al campus Vic de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya del 13 al 17 de juny. Organitzat per la UVic-UCC i patrocinat per la Fundació Obra Social “la Caixa”, l’IWHE, s’ocuparà per primera vegada, de potenciar i donar visibilitat a la recerca que es desenvolupa a la Universitat i posicionar-la a nivell internacional. En anteriors edicions, la recerca es combinava amb propostes acadèmiques.

Entre els ponents convidats a l’IWHE figuren investigadors internacionals de prestigi en totes les àrees de coneixement de la UVic-UCC, que impartiran ponències i tallers i mantindran xerrades i debats amb els experts locals. El desenvolupament de les activitats permet crear sinèrgies i establir contactes, que són el punt de partida per a l’establiment de futures aliances i projectes de recerca conjunts entre investigadors de la UVic-UCC i d’altres universitats i centres de recerca.

L’International Workshop l’organitzen de forma conjunta el vicerectorat de Recerca i Professorat, la Unitat de Divulgació Científica i l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC, i compta amb el patrocini de la Fundació Obra Social “la Caixa” des del seu inici el 2011.

Inauguració a càrrec de Nigel Fleming
La ponència inaugural de la IWHE tindrà lloc el proper dilluns, 13 de juny, a les 12 del migdia a l’Aula Magna (Edifici Torre dels Frares. C. de la Laura, 13) i anirà a càrrec del científic i emprenedor Nigel Ten Fleming, director executiu del Grup Inkemia/IUCT i fundador de l’Athena Diagnostic Harvard Medical School. Fleming oferirà la conferència “Craig Venter as an innovator and role model”. A partir del perfil d’aquest biotecnòleg i emprenedor nord americà, un dels pioners en la seqüenciació del genoma humà, abordarà el debat sobre si crear vida artificial i assolir la immortalitat és possible.

L’acte comptarà amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i del degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Xavier Ferràs.

Més de 40 experts en diverses àrees de coneixement
Les activitats programades durant els 5 dies s’estructuren a través de les 10 àrees d’expertesa de la Universitat: industria alimentària i medi ambient; bioinformàtica translacional; empresa i economia; comunicació i societat; mecatrònica, robòtica, tractament de dades i senyals; herència cultural; esports; promoció de la salut, cures integrals i inclusió social; l’escola i el seu context: anàlisi i accions d’educació social i bioètica.

El programa complet es pot consultar al bloc de l’IWHE. L’assistència a totes les activitats, únicament en anglès, està oberta a tothom però cal fer inscripció prèvia a través del blog de l’IWHE.

Activitats paral·leles
Coincidint amb l’International Workshop, el Programa de Doctorat en Innovació i Intervenció Educatives de la UVic-UCC organitza la seva quarta jornada d’investigació, conjuntament amb la Mondragon Unibersitatea, que també en forma part. La jornada tindrà lloc els dies 16 i 17 de juny al campus de Vic.

Durant els cinc dies, es podrà visitar, a l’espai Vernis de la UVic, una exposició de pòsters elaborats per estudiants de doctorat i investigadors.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any