Aquest diumenge al matí, el Seminari Vic ha obert les seves portes amb la finalitat de donar a conèixer totes les activitats i serveis d’aquest singular edifici de Vic a la ciutadania de Vic i comarca d’Osona. Més de 250 persones han assistit a aquesta jornada que es promou per quart any consecutiu. La iniciativa ha proposat als assistents una visita guiada a diferents punts de l’edifici; una bona manera de donar a conèixer les activitats, projectes, entitats, empreses i centres formatius que allotja el Seminari Vic.

La iniciativa respon a la voluntat d’apropar cada dia més l’activitat de l’edifici a la ciutadania de Vic i de la comarca d’Osona.

Singularitat del Seminari Vic

Hereu d’una llarga tradició formativa arrelada al Bisbat de Vic de forma continuada des de l’any 1749, el Seminari Vic es va construir, llavors a les afores de la ciutat, durant els anys quaranta per l’arquitecte Lluís Bonet i Garí i inaugurat l’any 1949. L’actual edifici del Seminari Vici va continuar la seva tasca educativa fins al 1968, en què el Seminari Major es traslladà a Barcelona; el Seminari Menor va perdurar fins al 1985. Després d’anys de transformacions i canvis, el Seminari de Vic continua sent un espai formatiu obert a entitats, empreses i persones. És per això que encara avui l’edifici és seu del Col·legi Sant Miquel dels Sants, el Centre Educatiu Waldorf La Font, el CEES i l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCRVIC), que proporciona formació teològica i filosòfica a nivell universitari vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya. També, acull una hípica i més d’una vintena d’entitats i empreses, fet que implica que diàriament passen pel Seminari Vic quasi un miler de persones.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]