La nova comissaria de la Policia Local de Manlleu s’instal·larà a la zona del Poquí, concretament al costat de l’Institut Antoni Pous. Així ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda la regidora Marta Moreta durant la roda de premsa de valoració de mig mandat a l’Ajuntament de Manlleu. Moreta ha explicat que la construcció serà possible gràcies a un acord amb Mercadona perquè hi faci un centre comercial i amb qui es compartirà espai. De fet, l’Ajuntament de Manlleu utilitzarà el 15% de l’aprofitament urbanístic que l’empresa està obligada a cedir al consistori per construir l’estructura de la comissaria. La previsió és que les obres durin uns set mesos. El canvi d’emplaçament es veu amb molt bons ulls des de l’àrea de Seguretat Ciutadana, ja que es podrà abandonar el petit espai dels baixos del consistori a la Plaça Fra Bernadí. Moreta també ha avançat que s’està en converses amb el Departament d’Interior perquè l’espai també pugui acollir una futura comissaria de Mossos d’Esquadra.

La nova comissaria, d’uns 1.000 metres quadrats, es començaria a construir a finals d’aquest mandat amb el 15% de l’aprofitament urbanístic que l’empresa està obligada a cedir a l’Ajuntament. Paral·lelament, al costat també s’anirà construint el centre comercial de l’empresa Mercadona. La regidora de Territori, Marta Moreta, ha explicat que s’ha descartat definitivament que a l’àrea s’hi construeixin pisos, ja que a l’avanç del POUM es recull que la ciutat no requereix més habitatges.

Pel que fa a la possibilitat que la nova comissaria de la Policia Local comparteixi espai amb els Mossos d’Esquadra, com ja fan altres poblacions com Banyoles o Moià, Marta Moreta ha explicat que el consistori mantindrà una reunió amb el conseller Jordi Jané per discutir la qüestió.

Per Moreta, “Manlleu no es pot quedar parat perquè no té POUM”. De fet, per la regidora és important que es “focalitzin” tots els esforços en intentar dinamitzar tots els projecte que, com el de l’àrea del Poquí, vagin sorgint.

Valoració positiva dels dos anys de mandat

L’alcalde de Manlleu, el republicà Àlex Garrido, ha fet una valoració molt positiva dels dos anys que porta al capdavant de la batllia, primer governant només amb MES i des de fa nou mesos també amb la incorporació dels regidors del PSC. “Quan inicies un repte tan majúscul com aquest es fa amb una il·lusió desbordant”, ha destacat. I s’ha mostrat molt satisfet pel fet que el 85% de les accions que s’havien proposat com a equip de govern i que estan recollides al Pla d’Acció Municipal ja estiguin acabades o s’estiguin duent a terme. “Quan algú ens acusa de no tenir rumb, d’improvisar, les xifres parlen per si soles i encara queden dos anys”, ha assenyalat.

Àlex Garrido, acompanyat dels regidors del consistori que ocupen cartera, ha anat desgranant els principals projectes de cada àrea. Entre les accions més importants, Garrido ha destacat el projecte de la nova biblioteca com “un projecte importantíssim i de primera magnitud per a la ciutat”. En l’apartat econòmic, també s’ha destacat la capacitat del consistori manlleuenc per reduir l’endeutament, el qual s’ha aconseguit rebaixar gairebé al 72%. L’alcalde també ha fet especial atenció a la reducció de l’atur, que en dos anys ha passat del 21 al 15%, “tot i que encara queda molta feina per fer”.

Un dels projectes estratègics que s’ha començat a tirar endavant aquesta legislatura és la reforma del Teatre Centre, un equipament llargament reclamat pels manlleuencs, i que es preveu enllestir a finals del 2018. Entre els reptes, el batlle també ha destacat la voluntat de dinamitzar “encara més” tot el Passeig del Ter. En aquest sentit, ja hi ha encarregat un projecte per estudiar com generar oferta d’oci i gastronòmica a tota la zona.

En la vessant urbanística, el regidor Xavier Vilaregut ha assenyalat que en aquests dos anys ja s’ha executat obra per valor de 2 MEUR. Sens dubte, l’ampliació del Pont de Can Molas serà un dels reptes d’aquí fins a la fi del mandat, com també ho serà l’enderroc definitiu dels pisos de Can Garcia, amb el que ja s’està treballant per reubicar una quarantena de famílies. D’altra banda, Vilaregut també ha destacat que un dels objectius de futur és que els camions de gran tonatge no passin per dins el municipi, sinó per la zona del Verdaguer, el Mas i la zona de la carretera de l’eix Vic-Olot.

Àlex Garrido també ha assenyalat que Manlleu es troba en una “dinàmica positiva” de creixement poblacional. Si bé l’any passat el padró va tancar oficialment al llindar dels 20.007 habitants, el batlle ha explicat que en els últims dos mesos i mig s’ha crescut en 80 habitants.