Manlleu celebrarà el dissabte 27 de maig a les cinc de la tarda el seu 74è aplec de la sardana. De nou, l’escenari serà la plaça Fra Bernadí i comptarà de nou amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Mediterrània.

L’aplec començarà a les 5 de la tarda i les dues formacions ens oferiran un ampli repertori de sardanes de compositors catalans de renom com Manel Saderra Puigferrer, Francesc Mas Ros, Jordi Molina, Lluís Alcalà, Joan Jordi Beumala o Enric Ortí, entre d’altres. El repertori comprèn un total de 17 sardanes, una de les quals interpretada de forma conjunta per les dues cobles; serà la sardana “3/4 de 100” de l’Enric Ortí, sardana estrenada en motiu dels 75 anys del concurs de colles sardanistes el passat mes d’octubre.

Aquesta edició tornarà a comptar amb la participació dels alumnes de la 7a campanya de la sardana a l’escola. Un programa on cada any més de 500 alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de Manlleu aprenen els passos i la història de la dansa. Ballaran la vuitena sardana “Paraigües i xemeneies” del compositor Dani Gasulla.

Com a novetat d’aquest aplec destacar que la cinquena sardana serà “Batuc de roure!” del jove compositor Xavi Piñol. La característica especial és que és una sardana amb batucada i serà interpretada conjuntament amb alumnes de percussió de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, sota la direcció del seu professor en Joan Molina.

En el transcurs de l’aplec hi haurà un servei de bar així com una botifarrada popular i activitats infantils programades.

L’aplec, organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines.