Lliurats el Pla director de clavegueram i la nova cartografia urbana de Rupit i Pruit

VilaWeb
Pep Comeres
06.06.2016 - 08:07
Actualització: 06.06.2016 - 10:07

L’Ajuntament de Rupit i Pruit ha rebut el Pla director de clavegueram i l’actualització de la cartografia topogràfica urbana digital escala 1:1000 del municipi, treballs realitzats per la Diputació de Barcelona. Els dos documents han estat lliurats avui pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde Albert Marcè, en un acte celebrat a l’ajuntament.

El Pla director de clavegueram ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. A partir d’aquí s’ha estudiat el funcionament del clavegueram tant per temps sec com per temps de pluja i s’han fet unes propostes de millora.

Les actuacions previstes, que tenen un cost de 236.842 euros, permetran instal·lar dos sobreeixidors que milloraran el funcionament de la xarxa en episodis de pluja. A més, es construirà un nou col·lector i s’ampliarà un altre per tal de millorar el funcionament de la xarxa i evitar obstruccions. Finalment, s’ha previst una progressiva construcció de pous de registres que millorarà les condicions d’explotació i manteniment.

D’altra banda, també s’ha lliurat la nova cartografia topogràfica urbana digital escala 1:1000 del municipi, una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals i que s’utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre, les xarxes de serveis i els equipaments.

A Rupit i Pruit s’han cartografiat 150 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística dels seu àmbit territorial. La cartografia està realitzada a partir de les fotografies aèries que utilitzen tècniques fotogramètriques així com amb el treball de camp. La cartografia està estructurada en sis fitxers que contenen l’altimetria, planimetria, toponímia, model digital d’elevacions, vialer i model digital del terreny, d’acord amb el plec d’especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any