El divendres 15 de setembre va tenir lloc a la Delegació d’Osona del Col·legi d’Arquitectes l’acte de lliurament dels premis del 2n concurs fotogràfic COAC Osona. En el decurs de l’acte es va inaugurar l’exposició de les obres presentades, que es podrà visitar fins al 30 de setembre.

Aquesta és la segona edició del concurs fotogràfic, que va néixer amb la finalitat de fomentar la visió de l’arquitectura a través de la càmera i impulsar el reconeixement de l’arquitectura arreu.

Les obres premiades van ser:

1r Premi COAC
Títol: “Escales”
Autor: Miquel Planells

El jurat ha valorat la simplicitat compositiva aconseguida a través de les línies simples, amb un acurat ordre, i potenciada encara més amb una bona compressió de la perspectiva. L’escala afegeix dinamisme i la subtil presència de la figura humana ajuda a entendre les dimensions de l’espai. La façana transparent de primer terme, com a filtre, ofereix una quadrícula que ordena tota la composició.

2n Premi
Títol: “NY”
Autor: Agustí Farrés

El jurat ha valorat l’ambient que transmet la fotografia. La finestra filtra i separa l’ambient interior, càlid i acollidor, de l’ambient exterior, de caràcter més fred. La clara composició en terços mostra dos nivells de filtre: un de més transparent, a la part inferior, i un altre de més translúcid provocat per la cortina.

Premi Ciutat de Vic
Títol: “Contrallum”
Autor: Miguel Aulló

El jurat valora la bona representació del lema del concurs. L’autor ha aconseguit plasmar, amb una llum interessant, un fragment de l’entorn de la ciutat vist a través d’elements arquitectònics, i jugant amb una potent projecció d’ombres en primer terme. La presència humana emmarcada amb l’arquitectura aconsegueix transmetre la vida que hi ha a la ciutat.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb