L’enllumenat públic va ser un dels temes centrals en el ple municipal de dilluns passat

VilaWeb
Pep Comeres
03.02.2017 - 09:25
Actualització: 03.02.2017 - 10:25

L’alcalde Santi Vivet, en el ple municipal de dilluns passat, va voler “fer autocrítica” sobre el tema de l’enllumenat públic i va demanar disculpes a la població “per si no hem estat prou eficients”.

L’alcalde va explicar que “no estem contents, ni de bon tros” amb les vicissituds que està passant la licitació del servei de manteniment de l’enllumenat públic i va anunciar que es contractarà una empresa per cobrir les contingències mentre no es pugui resoldre el contracte definitiu. La regularització del contracte, després de 13 anys de pròrrogues, ha enllaçat un entrebanc rere l’altre: errors en la licitació que es van haver d’esmenar, una baixa temerària que ha fet que l’empresa en qüestió hagi presentat un recurs especial en matèria de contractació al Tribunal de Contractes del Sector Públic.

Ara, per intentar pal·liar aquest problema, es contractarà una empresa per fer el manteniment de l’enllumenat públic mentre no es pugui procedir a l’adjudicació definitiva. L’alcalde també va voler matisar que, tant l’avaria del semàfor de l’avinguda del Castell com l’avaria de l’enllumenat de l’avinguda de la Generalitat, no van tenir res a veure amb la problemàtica del manteniment de l’enllumenat públic.

En un altre punt de l’ordre del dia es va aprovar una rebaixa notable en la taxa del servei de teleassistència domiciliària. El ple es va adherir a la campanya ‘Casa nostra és casa vostra’, amb la qual cosa es referma el compromís de l’Ajuntament de Torelló amb l’acolliment de persones refugiades; alhora que es convoca la ciutadania a participar en la manifestació de la campanya que es farà a Barcelona el 18 de febrer. També per unanimitat, es va donar llum verda a l’adhesió de l’Ajuntament a la Fundació Sant Tomàs.

Coincidint amb la commemoració, el 27 de gener, del Dia internacional en record de les víctimes de l’Holocaust, es va fer un recordatori de les víctimes torellonenques dels camps d’extermini nazi: Bonaventura Cotrina Vila, natural de Torelló, i Domènec Marquillas Costa, torellonenc d’adopció procedent de Sant Hipòlit de Voltregà. Ambdós, exiliats després de la derrota republicana a la guerra civil, van ser assassinats el setembre de 1941 al camp de Gusen (Àustria).

El ple va aprovar dues mocions de la CUP. La primera per l’adequació de la plaça Joan Maragall com a espai d’ús públic (millora de la jardineria, mobiliari urbà, elements de lleure). I la segona per a la dignificació de la zona de la Bardissa, aspecte en el qual el regidor de Medi Ambient, Manel Romans, va anunciar que s’ha renovat el contracte de custòdia amb la propietat; va recordar que periòdicament s’hi fan tasques de neteja i de manteniment i va explicar que s’hi posaran papereres i que dos plans d’ocupació es dedicaran a la Bardissa fins al mes de juliol.

En el torn de precs i preguntes, també es va informar de l’inici de la retirada de tanques del camp de futbol del barri de Montserrat; dels treballs tècnics per millorar l’itinerari del bus al barri de Montserrat i ressituar les parades; i de la futura reconversió del casal d’avis en centre cívic.

(Àrea d’informació i comunicació. Ajuntament de Torelló)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any