La Rambla de l'Hospital de Vic

La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vic, després que, l’any 2015, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) anul·lés l’anterior POUM per risc d’inundació. El document preveu un creixement de la població d’un 33% i una desclassificació del 38% del sòl urbanitzable. El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, ha concretat que el nou POUM desclassifica tots els grans sectors que hi havia previstos entre el nucli i la C-17, i ha assegurat que es tracta d’un document que preveu un creixement “moderat i assenyat” de la ciutat. Actualment, Vic té una població de 43.278 habitants i el nou document preveu assolir els 57.600 habitants, una xifra que representa un creixement d’uns 14.300 habitants amb la construcció de 6.000 habitatges nous en els propers 20 anys.

El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que el nou POUM de Vic desclassifica terrenys respecte el POUM anterior. Una situació que, segons ha admès, cada cop és més usual a Catalunya arran de la crisi social i econòmica.

En concret, el document desclassifica tots els grans sectors que l’anterior POUM preveia entre el nucli i la C-17 –els anomenats sectors a ponent-, i només manté el sector del Graell, “tot i que en millora la densitat i l’aprofitament”.

Ara, la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l’avanç, que és el primer estadi per a l’aprovació definitiva del document. La següent fase serà l’aprovació inicial, “que serà la concertació detallada del pla”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]