La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manlleu, després que, com en el cas de Vic, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) anul·lés l’anterior POUM per risc d’inundació. El document preveu un creixement de la població d’un 30% i una desclassificació del 60% del sòl urbanitzable. El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, ha concretat que el nou POUM preveu el desplegament de dos nous sectors -un de residencial i un altre de mixt residencial i industrial- al voltant del nou vial de ronda nord. Manlleu té una població actual de 20.200 habitants i el document preveu assolir els 27.750, una xifra que representa un creixement del 30% en els propers 20 anys. Tot i això, el document té pendent detallar com es farà aquest creixement. És a dir, quants habitatges nous caldrà construir.

El director general d’Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que el nou POUM de Manlleu desclassifica terrenys respecte el POUM anterior. Una situació que, segons ha admès, cada cop és més usual a Catalunya arran de la crisi social i econòmica.

En concret, el document aposta per la creació de dos nous sectors al voltant de la ronda de la C-17, que vindran a completar l’actual teixit del nord dels actuals eixamples urbans del municipi. Serra també ha destacat el fet que el nou document intervé molt dins del teixit actual del municipi a partir de rehabilitacions i actuacions de millora.

Ara, la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verda a l’avanç, que és el primer estadi per a l’aprovació definitiva del document. La següent fase serà l’aprovació inicial, “que serà la concertació detallada del pla”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]