‘La tertúlia proscrita’

La V Jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona de la UVic-UCC impulsa l’emprenedoria al sector

  • La jornada se celebrarà aquest dissabte, 28 de gener, amb una matinal formativa a l’edifici El Sucre de Vic i un programa gastronòmic a la tarda a Cantonigròs

VilaWeb
Pep Comeres
26.01.2017 - 09:32
Actualització: 26.01.2017 - 10:32

La cinquena edició de la jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha apostat per impulsar el desenvolupament de projectes de joves emprenedors en diferents àmbits del sector tofoner i afavorir la creativitat en l’ús d’aquest producte a la cuina. La jornada tindrà lloc aquest dissabte, 28 de gener, durant tot el dia, i per primera vegada es desplaçarà al territori: després d’una matinal formativa a la sala Coll i Bardolet de l’edifici El Sucre de Vic, es traslladarà al restaurant Ca l’Ignasi i Ca la Laia de Cantonigròs, on tindrà lloc una segona part centrada en la gastronomia i les experiències emprenedores. En aquest espai es presentaran sis projectes innovadors a l’entorn de la cultura de la tòfona, tant en l’àmbit de la producció com de la recol·lecció, la comercialització o la divulgació.

El programa de la jornada pretén crear un entorn de debat, d’intercanvi i de coneixement sobre la gestió del cultiu de la tòfona negra i les seves característiques organolèptiques i gastronòmiques. En aquest sentit, en l’apartat formatiu s’han programat ponències i taules rodones sobre els darrers avenços en el conreu de la tòfona i sobre el paper de la tecnologia alimentària en aquest sector concret. En un pla més lúdic, i ja a Cantonigròs, els assistents participaran en un taller gastronòmic i de degustació dels tastets, guiat pel gastrònom Pep Palau, previ a les comunicacions orals sobre experiències emprenedores de la tarda.

Durant tota la jornada també s’oferiran tres degustacions i maridatges de productes elaborats amb tòfona, que aquest any faran especial èmfasi en els embotits. Com en la darrera edició, durant tot el matí de dissabte la jornada la complementarà la presència de parades de tòfona i productes derivats al tram superior del carrer Verdaguer de Vic, coincidint amb el mercat setmanal.

La jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona l’organitzen la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) i els grups de recerca en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) i en Alimentació, Salut i Benestar (GRASB), a més de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC. Compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Vic i de Centelles, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal i la Societat Catalana de Química, així com d’una vintena d’empreses vinculades al sector.

Les inscripcions a la jornada estan obertes fins a aquest divendres, 27 de gener.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any