La tertúlia proscrita

La UVic-UCC reuneix empreses, docents, doctorands i Generalitat en un acte sobre doctorats industrials

  • La trobada es planteja com una sessió de treball per compartir experiències i fer networking

VilaWeb
Pep Comeres
26.05.2016 - 08:28
Actualització: 26.05.2016 - 10:28

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya compta amb 10 doctorats industrials que s’estan duent a terme a 9 empreses catalanes, i amb la primera doctora industrial en l’àmbit d’Humanitats del sistema universitari català, Mireia Munmany, que va presentar la seva tesi el març passat. Es tracta d’una xifra proporcionalment elevada en relació al volum d’alumnes de la UVic-UCC on el programa, que acumula tres convocatòries, ha tingut una destacada acceptació i bon funcionament.

Coincidint amb l’obertura de la quarta convocatòria del Pla de Doctorats Industrials català, la UVic-UCC organitza el proper dilluns 30 de maig (16.00h, Sala Segimon Serrallonga) una sessió informativa adreçada tant a les empreses que ja participen al programa com a aquelles interessades a incorporar un doctorand industrial. L’acte també està pensat per reunir investigadors i professorat que pugui estar-hi interessat.

La convocatòria d’enguany presenta novetats, com ara que serà la primera amb vocació internacional i també la primera oberta a fundacions. El rector de la UVic- UCC, Jordi Montaña, i el director del Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya Joan Francesc Córdoba, explicaran els detalls d’aquesta nova oferta.

A banda, a l’acte s’hi presentaran les experiències de dues empreses (Seidor i Fundació Centre Mèdic Psicopdegagògic d’Osona) que ja tenen doctorands industrials i el punt de vista d’alguns doctorands. La trobada es planteja com una sessió de treball per intercanviar dubtes, compartir experiències i fer networking.

El Pla de Doctorats Industrials té com a objectiu contribuir a la competitivitat i a la internacionalització del teixit industrial català, captar talent i formar doctors i doctores per a les empreses dins els projectes d’R+D+I. L’element essencial del procés és que l’objecte de la tesi doctoral de l’estudiant gira a l’entorn del projecte de recerca estratègic de l’empresa on fa la seva formació investigadora en col·laboració amb una universitat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any