La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Ajuntament de Manlleu presentaran el proper divendres la integració del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), adscrit al Museu del Ter, a la disciplina universitària. L’acte tindrà lloc a dos quarts d’11 del matí a la sala Segimon Serrallonga, de l’edifici Torre dels Frares de la UVic, i comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Anna Erra; el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; i l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido. A la presentació també hi intervindran la gestora del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, Laia Llenas, i el director del CERM, Marc Ordeix que explicaran els projectes de recerca amb els que estan treballant.

L’acord per la incorporació del CERM a la UVic-UCC permetrà reforçar el compromís territorial de la Universitat i dotar d’una major dinamització la recerca i la transferència de coneixement del centre d’estudis. L’espai on aquest desenvolupa la seva activitat, a la segona planta del Museu del Ter de Manlleu, s’ha cedit a la Universitat perquè els investigadors hi puguin continuar treballant. El conveni també contempla la subrogació del personal del CERM –un total de quatre persones– a la UVic-UCC.

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) va donar llum verda a la integració del CERM a la UVic-UCC el passat 30 de juny. La mateixa setmana el ple municipal de Manlleu també va aprovar la signatura del conveni, que es va rubricar a finals del juliol passat i va entrar en vigor l’1 de setembre, amb una durada inicial de tres anys prorrogables.