La UVic acollirà la setena edició de les Jornades R+D+I Tic Salut i Social el pròxim 28 de setembre. Es tracta d’una matinal que tractarà sobre la influència que té la sensòrica sobre les persones i l’espai públic i que comptarà amb un recull d’experiències institucionals i empresarials dels diferents usos i funcionalitats que proporciona la sensòrica al domicili, als espais públics o al medi ambient http://jornadesrdi.cat/

Les Jornades, que tindran lloc a l’Aula Magna de la UVic, començaran amb un debat sobre els límits entre l’ètica i la tecnologia a través d’un diàleg entre el doctor en filosofia Joan Canimas i l’artista i membre de la Cyborg Foundation Manel Muñoz. El debat vol fer reflexionar sobre la idoneïtat o no de fixar límits a l’aplicació de les noves tecnologies en l’àmbit personal i col·lectiu.

La sensòrica és l’evolució tecnològica dels sensors, dispositius elèctrics o mecànics que converteixen magnituds físiques com la temperatura, la pressió, els sons, la llum o la contaminació atmosfèrica en valors mesurables que poden servir com a alertes o eines de monitorització de la salut o de l’àmbit social. En aquest sentit, la sensòrica s’està convertint en un element tecnològic clau per millorar la qualitat de vida a través de l’aplicació i ús de dades que poden predir situacions susceptibles de millora.

Durant les Jornades es presentaran algunes experiències d’empreses i institucions com la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament de Vic, el Govern de les Illes Balears o de regions franceses dins l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. Per exemple, es coneixeran pràctiques de monitorització de la contaminació per tal de revertir-ne els efectes sobre la salut o l’ús de sensors a domicili per detectar caigudes o problemes de mobilitat de persones grans.

Les Jornades R+D+I TIC Salut i Social, les cinc primeres edicions de les quals es van fer a Girona, volen potenciar i donar a conèixer les eines TIC aplicades a l’àmbit de la Salut i el Benestar Social. La darrera edició, la sisena, ja es va fer a Vic amb la participació de 450 persones, i durant dos dies es van presentar 168 projectes de recerca. La d’enguany és una jornada divulgativa d’un matí de durada. Serà, novament, l’any que ve quan la recerca i la innovació hi tornaran a tenir, durant dos dies, el màxim protagonisme.

Els organitzadors d’aquesta trobada són la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Fundació TICSalut, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l’EAP de Vic, l’EAP d’Osona Sud, Alt Congost i l’ABS de Centelles i Creacció.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.