Divendres passat, 7 de juliol, es va fer a Roda de Ter la 4a edició de la cursa nocturna solidària La Somnàmbula, que va comptar amb un total de 412 participants: 153 corredors i 259 caminadors. Es consolida per quart any consecutiu com una de les cites esportives de l’estiu a la nostra comarca. Cal destacar que més de 70 voluntaris van participar en l’organització de la cursa, que enguany s’ha emmarcat en la celebració del 50 aniversari de Sant Tomàs.

El podi de La Somnàmbula 2017 va ser el següent: en categoria femenina Rebeca Fernàndez va quedar en primer lloc, Roser Castanyer en segon lloc i la seva germana Núria Castanyer en tercer lloc. En categoria masculina, el guanyador va ser Iñaki Baldellou, Joan Núñez va quedar segon i Nil Gurt va arribar en tercera posició.

Abans de la cursa, la soprano Rosa Mari va interpretar en directe peces de La Somnàmbula, l’òpera de compositor italià Bellini. Després de l’actuació es va fer el tret de sortida de la competició, que enguany va anar a càrrec de l’atleta Elena Congost, medalla d’or a la marató dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016.

Una de les principals novetats de la quarta edició han estat els 3 recorreguts, perquè cadascú pogués trobar el més adequat: Troneres amb 7,3 km d’asfalt i terra pels corredors; Tocatardans amb 4,5 km d’asfalt i terra pels caminadors; i Noctàmbuls amb 4,4 km de circuit d’asfalt, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Com cada any, els beneficis de les inscripcions de la cursa es destinen a algun projecte de Sant Tomàs, i en concret aquest any serviran per adquirir l’equipament necessari per al nou edifici a Vic del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç Tris Tras, que es troba ja en la fase final de construcció.

Entre les persones inscrites per Internet es van fer diferents sortejos de productes cedits per diferents empreses col·laboradores: una cistella de fruita i verdura ecològica de La Tavella, una panera de productes Bonpreu, 4 lots de productes Calidad Pascual, cremes Kyrocream, material esportiu gentilesa de L’Esportiu de Torelló i material esportiu gentilesa de Mercatalà.

A banda de la col·laboració dels voluntaris, als quals des de Sant Tomàs volem agrair novament la seva gran ajuda, volem destacar que la cursa va comptar amb el suport dels ajuntaments de Roda de Ter i de les Masies de Roda, de l’Obra Social “la Caixa” i de diverses empreses i entitats de la comarca.