La segona Pollastrada de Seva fa el ple amb 250 comensals

VilaWeb
Pep Comeres
07.09.2016 - 08:12
Actualització: 07.09.2016 - 10:12

Aquest diumenge 4 de setembre es va celebrar als jardins del Prat de Seva la segona edició de la Pollastrada, un àpat popular que té com a ingredient estrella el pollastre de pagès del Montseny. La festa, organitzada pel jove emprenedor osonenc Pere Molins, va tornar a ser un èxit en aquesta segona edició, que va comptar amb l’assistència de més de 250 persones. L’objectiu era donar a conèixer aquest pollastre criat en llibertat als boscos i prats del Parc Natural del Montseny i reivindicar la qualitat dels productes de proximitat que tenim a casa nostra.

Els comensals van poder gaudir d’un dinar complet a preu popular, amb primer plat, el pollastre de pagès rostit a la llenya com a plat estrella, les postres i beguda, pa i cafès. L’organització també va amenitzar la festa amb música i un sorteig final acabat el dinar. Amb la Pollastrada es vol compartir amb tot el poble de Seva i voltants la qualitat de les matèries primeres que hi ha a casa nostra.

Sobre Pollastre del Montseny

Darrere de Pollastre del Montseny hi ha el jove emprenedor osonenc Pere Molins, que va voler aprofitar la tranquil·litat dels boscos i prats del poble situat dins el Parc Natural del Montseny per criar-hi pollastres “que corrin”, tal i com s’havia fet tota la vida.
Es tracta d’uns pollastres que tarden 4 vegades més a créixer que les races que s’utilitzen avui en dia, amb alimentació cent per cent de gra i pastures i deixant-los la porta oberta a l’exterior perquè surtin sempre que vulguin. El resultat és un pollastre de carn treballada, tendre i gustosa, d’un color natural entre groc i blanc, i ideal per cuinar tant a la cassola com a la brasa.

La bona rebuda que ha tingut el producte fa que Pere Molins estigui dins del grup de productors Osona Terra i que es plantegi l’ampliació del negoci, amb instal·lacions més grans i “si tot va be”, una possible futura obertura d’una rostisseria on vendre el producte ja cuinat. Actualment disposa de venda al detall amb una carnisseria online que serveix pollastre de pagès i altres productes de proximitat arreu del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any