La Generalitat s’adhereix al programa de custòdia i restauració de les riberes del Ter a Osona

  • El projecte 'Riberes del Ter' està impulsat per sis ajuntaments osonencs i el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter

VilaWeb
Pep Comeres
29.07.2016 - 10:40
Actualització: 29.07.2016 - 12:40

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, ha signat aquest dijous a Manlleu el conveni d’adhesió del Departament de Territori i sostenibilitat al projecte ‘Riberes del Ter’, de custòdia i restauració dels cursos fluvials de la conca d’aquest riu a la comarca. Subirà ha posat en valor “la importància que sis ajuntaments s’hagin posat d’acord per a la gestió d’aquests espais” i confia que es facin més convenis d’aquestes característiques que “afavoreixen la promoció de medi natural”. El projecte parteix d’un acord marc establert l’any 2009 entre els Ajuntaments de Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu, i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter. L’any 2013 s’hi van afegir els ajuntaments de Sant Vicenç de Torelló i Vic, i l’any 2014, el de Sant Julià de Vilatorta. La col·laboració fomenta el desenvolupament d’acords i actuacions de custòdia i restauració fluvial amb propietaris i gestors, tant públics com privats, a la conca del Ter.

Amb la incorporació de la Generalitat es vol facilitar el treball conjunt en diferents àmbits i la col·laboració regular en el seguiment, la recerca, la restauració i la custòdia del territori, l’educació i la difusió de les ribes del Ter i els seus afluents al seu pas per Osona.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja promou amb els signants de l’acord el coneixement de la qualitat fisicoquímica i biològica de l’aigua i de la biodiversitat a la zona, a més de col·laborar en actuacions de conservació, restauració, custòdia del territori, recerca, educació i sensibilització. Gràcies als treballs de restauració ecològica i custòdia que ha impulsat el Museu del Ter el darrer decenni, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aquest tram fluvial ha recuperat hàbitats i poblaments d’espècies d’interès comunitari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any