La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu canvia de nom i d’imatge i aposta per la millora de la qualitat

  • 'Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica' és la nova denominació del certamen que "vol anar més enllà i desmarcar-se de la resta de festes"

VilaWeb
Pep Comeres
21.09.2015 - 14:58
Actualització: 21.09.2015 - 16:58

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu canvia la seva marca i fa una aposta clara per l’augment de la qualitat i la professionalització del certamen. A partir d’ara es dirà ‘Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica’ per “anar més enllà i desmarcar-se de la resta de festes”, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Eudald Sellarès. El certamen tindrà lloc del 25 a 27 de setembre i en aquesta edició comptarà amb una cinquantena d’expositors entre parades gastronòmiques, cervesers artesans i activitats de lleure. Aquest any, com a novetats, la fira tindrà un espai sense gluten per a les persones celíaques i també es farà el primer concurs de cervesa artesana.

Sellarès, durant la presentació de la fira que s’ha fet aquest dilluns al matí, ha explicat que el canvi de denominació i l’aposta per la qualitat del certamen permetrà “muscular la fira perquè tingui una periodicitat molt llarga”. En aquests moments, segons el regidor de Promoció Econòmica, la fira “gaudeix de molt bona salut” i s’ha convertit en un “referent”, però creu que ara és el moment de “professionalitzar l’oferta”. “Gràcies a propostes gastronòmiques de més qualitat ens podrem aproximar a un públic que abans no venia”, ha afegit Sellarès. Durant la passada edició, la fira va aplegar més de 25.000 visitants, el 42% de fora de la comarca d’Osona.

La fira d’aquest 2015 comptarà amb una cinquantena d’expositors entre gastronomia, restauració, cerveses artesanes i productes fets a mà relacionats amb la temàtica del certamen. A més hi haurà vuit ‘food tracks’ i un d’ells estarà especialitzat en cervesa artesana d’importació. Entre les novetats d’aquest any, la fira comptarà amb un espai sense gluten amb expositors que elaboren menjar exclusivament per a celíacs i una oferta de cerveses i embotits també dirigits a les persones que no toleren el gluten.

Per altra banda, aquest any també s’estrenarà el primer concurs de cervesa artesana en col·laboració amb la revista Cuina i els organitzadors del Beer Festival de Barcelona. L’objectiu és, segons la tècnica de Fires de l’Ajuntament de Manllleu, Imma Muñoz, “ajudar que el col·lectiu cerveser evolucioni i vagi innovant”. El concurs seleccionarà les tres millors cerveses de la fira i premiarà els seus productors. Muñoz ha manifestat la voluntat de mantenir aquest format al llarg dels anys i “poder fer una relació dels guanyadors de cada edició”.

El col·lectiu de comerciants del Mercat Municipal de Manlleu, farà la matança del porc “imitant els nostres avantpassats”, tal com ha explicat Francesc Colom, un dels seus membres. Durant l’acte es mostrarà d’on surten les peces com el llom, la costella, la carn magre, o altres “més noves” com el secret o el mantell. L’acte també inclourà l’elaboració d’una botifarra “totalment natural” amb sal i pebre i, per finalitzar, es serviran dos porcs que hauran estat a la brasa durant catorze hores, “una cocció molt lenta perquè el porc agafi tot el gust de la grasa”.

El gruix de les activitats es concentrarà a la plaça Fra Bernadí de Manlleu i, a banda de les propostes gastronòmiques, també hi haurà actuacions, desfilades de moda, concerts i una àmplia oferta d’activitats lúdiques i tallers pensats per als més menuts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any