El proper dijous dia 27 d’abril la Coordinadora Obrera Sindical (COS) organitza la presentació del llibre Panrico: la vaga més llarga. La presentació serà a les 7 de la tarda a la llibreria Muntanya de llibres de Vic (C/ Jacint Verdaguer, 31).

El llibre, escrit per les autores Isabel Benítez i Homera Rossetti, explica la lluita de les treballadores i treballadors de Panrico que suposa un clar exemple de dignitat i valentia contra una lògica econòmica i social inhumanes. Es tracta d’un conflicte que irromp en una etapa d’atac als sectors de la classe treballadora que havien conquerit les millor condicions laborals durant les darreres dècades. En aquest context, la vaga indefinida que es convoca a l’octubre de 2013 a la fàbrica de Panrico a Santa Perpètuda de Mogoda agafa tothom per sorpresa. Sota el lema “Zero acomiadaments, zero retallades” mantenen un pols de fins a vuit mesos amb la direcció de l’empresa i amb la patronal, però també amb el Govern, i protagonitzen la vaga més llarga coneguda des de la transició.

Panrico: la vaga més llarga intenta recuperar alguns dels elements clau a l’hora d’obtenir derrotes i victòries en les lluites laborals.

La presentació anirà a càrrec d’Isabel Benítez, coautora i militant de la COS. Aquesta presentació va emmarcada en els actes previs del Dia de la Classe treballadora, que culminarà amb una manifestació el dissabte 29 d’abril a les 7 de la tarda amb inici a la Plaça del Carbó de Vic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]