Les obres de condicionament i eixamplament de la carretera BV-5251 que enllaça la C-25 i Viladrau, començaran a mitjans d’agost i tindran una durada de vuit mesos. El projecte, que va ser presentat ahir pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, juntament amb l’alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, i l’alcalde de Sant Sadurní d’Osormort, Enric Riera, compren una actuació al llarg de 2,5 km, des de la C-25 fins al límit provincial amb Girona.

L’actuació, que compta amb un pressupost d’adjudicació de 1,71 M € suposarà l’eixamplament de la carretera amb un carril de tres metres d’amplada per sentit, la construcció d’un nou pont sobre la riera Major de nou metres d’ample, amb tres arcs i 95 m de longitud, cinc actuacions de millora del traçat amb eliminació de corbes i tres obres de drenatge transversal, a més de la renovació de la senyalització i implantació de sistemes de contenció de vehicles.

Les obres comportaran també millorar l’accés a la urbanització La Guineu, i s’aprofitaran per fer conduccions amb corrugat pel desplegament de fibra òptica que donarà servei a Viladrau i Sant Sadurní d’Osormort, i que té un cost addicional de 110.000 euros, així com també s’incorporarà senyalització de distància de seguretat per a ciclistes.

En la presentació del projecte, el diputat Jordi Fàbrega va destacar que es tracta d’una obra llargament reivindicada pel territori i molt necessària per millorar la seva seguretat viària, ja que actualment té una calçada de 4 metres i amb molts revolts tancats i un pont molt estret. Fàbrega va ressaltar també la importància que tenen aquest tipus d’actuacions en infraestructures per donar els màxim de servei a les persones que viuen en aquests territoris, per tal que gaudeixin de bones comunicacions, el que ajuda a l’assentament de les persones en el territori.

Protecció de les orquídies

Les obres de la carretera també tindran en compte la protecció d’una espècie d’orquídia, poc comuna i de gran interès botànic que creix en els vorals de la calçada. Aquest aspecte de protecció també el va recordar el diputat Fàbrega amb el compromís sorgit de la reunió que va mantenir amb el Grup de Naturalistes d’Osona.

En aquest sentit Fàbrega va assenyalar que en el projecte d’obres s’ha modificat el traçat per evitar aquests punts més sensibles, incorporat mesures per protegir les orquídies sense que això hagi comportat un increment del pressupost del projecte.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]