Després de les vacances d’estiu, H. Associació per a les Arts Contemporànies (H.AAC) reprèn els actes de celebració del seu 25+1 aniversari amb la presentació de Com una cadira #4, una publicació de l’artista Jordi Lafon i editada per Adicciones porquesí que sorgeix del poder evocador d’un objecte, com ara una cadira, “que es converteix en el fil conductor dels textos inèdits escrits per diferents autors”, com explica Lafon. Es tracta de la darrera entrega d’un projecte editorial que es presentarà a ACVic Centre d’Arts Contemporànies el divendres 22 de setembre a les 19:30 h.

El projecte sorgeix de les fotos que Lafon ha fet sobre cadires en els seus viatges, excursions i passejades per després triar una imatge per a cada autor/autora als quals progressivament anava convidant a escriure un text inspirat en l’objecte. En aquesta edició, es poden trobar fins a 16 textos 14 dels quals adopten format de díptic amb fotografia i dos més que no en porten, el de la presentació i el del final.

A banda del propi Lafon, en aquesta última publicació han intervingut: Sònia Moll, Ernest Crusats, Marta Negre, Ramon Parramon, Àngela Segura, Carles Guerra, Lucia Royo, Pep Artero, Quique Gimènez, Mariona Monconill, Alfonso Cobas, Pilar Bonet, Anna Capella, Alexis Barroso, Miquel Bardagil i Antoni Tàpies. La publicació finalitza amb un text que Tàpies va escriure el 1967 per a Cavall Fort el qual va ser citat en la presentació del primer volum que va fer Xavier Antich. L’acte de presentació s’emmarca dins la celebració del 26è aniversari d’H.AAC que acabarà a finals d’any.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb