De nou la Mancomunitat La Plana vol fer un reconeixement a la lluita històrica de les dones per aconseguir l’equitat de gènere. Va ser a principis del segle XX, que les obreres de la fàbrica Cotton a Nova York reclamaven unes millors condicions laborals i la igualtat en els sous. Avui dia encara hi ha moltes diferències. Les dones d’aquest país encara cobren un 26% menys que els homes, dediquen el triple d’hores que els homes a les tasques no remunerades de la llar i ocupen la majoria dels contractes a temps parcial. A més hi ha un seguit de prejudicis a la nostra societat que entre d’altres coses, impedeixen la carrera professional de les dones.

Enguany la comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha establert com a tema de treball prioritari “L’apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis”.

Per tot això, diversos pobles de la Mancomunitat La Plana han planificat activitats per commemorar aquesta data tant assenyalada de reclam de la igualtat d’oportunitats real entre dones i homes.
Es faran activitats a Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, Balenyà, Folgueroles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell i Tona. Aquestes són organitzades majoritàriament per l’Associació de dones dels Hostalets de Balenyà, Som Dones Associació de Dones de Taradell, l’Associació per la Igualtat Hadar de Tona i l’Associació de dones de Viladrau, així com pels mateixos Ajuntaments i alguns dels seus serveis (Biblioteques, punts joves, Centre Obert, etc.), entre altres.

Un programa ben divers que omplirà l’agenda des del 27 de febrer al 25 de març. Podeu consultar la programació d’activitats del Dia internacional de les dones al web de la Mancomunitat La Plana.

Entorn el 8 de març també es dóna el tret de sortida al VI Concurs de cartells comarcal que busca la imatge gràfica per acompanyar les activitats del dia 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. La participació al concurs pot ser en grup o individualment i cal tenir com a mínim 16 anys. El termini per presentar les obres és el 28 d’abril de 2017 fins les 14 hores en algun dels punts que estableixen les bases.