La tertúlia proscrita
Vic

El Reixagó de Formatgeria Reixagó guanyador del guardó “Millor formatge català Lactium 2017”

VilaWeb
Pep Comeres
15.05.2017 - 11:02
Actualització: 15.05.2017 - 13:02

Aquest dissabte s’ha inaugurat la 9a edició del Lactium, la mostra de formatges catalans, al Parc Jaume Balmes de Vic. Un inauguració encapçalada per la Sra. Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Anna Erra, alcaldessa de la ciutat de vic i altres autoritats municipals.

Després del recorregut per la part expositiva, s’ha realitzat l’acte d’inauguració on la consellera Meritxell Serret ha agraït iniciatives com Lactium que “permeten mostrar els nostres formatges, els formatges que es fan al país a partir de la llet que es produeix a les nostres explotacions ramaderes. Uns productes de qualitat i de proximitat, que hem de valorar perquè al darrere hi ha uns professionals arrelats al nostre territori, que generen riquesa al país”. Mentre que Anna Erra destacava “la importància que Vic lideri aquesta mostra de formatges artesans de Catalunya i la voluntat de seguir treballant per convertir la ciutat en un referent del formatge català”. Per la seva banda Isaac Gelabert, director de Lactium apuntava “la voluntat de convertir el Lactium en la gran cita anual dels formatgers catalans i una mostra de referència del sector ramader I formatger de Catalunya, en definitiva que sigui: La festa del formatge”.

Un dels actes més esperats del matí era el concurs de formatges Lactium: formatges artesans de Catalunya amb 9 categories, 27 distincions, i el premi especial “Millor formatge català Lactium 2017”. Un premi que s’ha emportat el formatge Reixagó de Formatgeria Reixagó d’Olost escollit de forma pública a la Gran Final, pels Caps de Taula Tècnics d’entre els guanyadors dels 9 Lactiums d’Or de cada categoria.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any