La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) arriba al Saló de l’Ensenyament amb tres nous graus per al curs vinent: Medicina, Enginyeria de l’Automoció i Emprenedoria en l’Economia Digital, aquests dos darrers a Granollers.

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC s’orientarà a la formació comunitària i integral de metges, una de les àrees de salut amb més demanda, per donar resposta a les necessitats de les persones. El pla d’estudis incorpora elements innovadors des del punt de vista pedagògic, com l’ensenyament basat en la resolució de casos clínics, l’aposta per grups reduïts, la docència personalitzada i la internacionalització. La nova facultat s’ubicarà a Vic i tindrà una unitat docent a Manresa. Serà de caràcter privat, s’autofinançarà i disposarà d’uns sistema de beques per ajudar econòmicament entre el 10 i el 15% dels estudiants i un sistema de préstecs innovador.

L’octubre passat la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar incloure el grau en Medicina de la UVic-UCC a la programació de curs universitari 2017-2018. Ara el projecte està pendent de rebre la validació del pla d’estudis per part de l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) i de la concessió, per part del Ministeri d’Educació, de les 90 places sol·licitades.

UVic: Enginyeria en Automoció i Emprenedoria Digital

Per que fa al Campus UVic, l’altra novetat per al curs vinent és el grau en Emprenedoria en l’Economia digital, de tres anys, que s’impartirà a Granollers. Aquests estudis capaciten l’estudiant per a la creació d’empreses de base tecnològica i els dota de les competències necessàries per incorporar-se en una empresa consolidada que vulgui reorientar el seu negoci cap a una vessant digital. El nou grau, que s’impartirà amb metodologia ABP (Aprenentatge Basat en Problemes) compta amb el suport del Clúster Barcelona Tech i del Mobile World Capital Barcelona.

L’última de les novetats és el grau en Enginyeria de l’Automoció, que també s’impartirà a Granollers i que s’ha desenvolupat en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció (CIAC). Amb una orientació dual teoricopràctica, el seu pla d’estudis preveu la combinació de períodes docents a la Universitat amb estades llargues als centres de treball de la indústria de l’automoció. L’objectiu d’aquest grau és formar professionals altament qualificats en l’àmbit de la enginyeria de l’automoció, especialitzats i al mateix temps amb una visió integral del sector i de les seves tendències, amb un èmfasi especial a la indústria 4.0. El grau capacitarà els estudiants perquè siguin enginyers digitals i amb competències en vehicles elèctrics, conducció autònoma i robòtica col·laborativa.

La UVic també presentarà el grau en Multimèdia. Aplicacions i videojocs amb un pla d’estudis totalment renovat, encarat al desenvolupament de videojocs i d’aplicacions mòbils i web. En conjunt la UVic oferirà el curs vinent un total de 25 graus i un doble grau.

UManresa: nou grau semipresencial en Logopèdia

La novetat principal del campus UManresa és el nou grau semipresencial en Logopèdia, amb titulació interuniversitària de la UVic-UCC i la UOC. S’oferirà en català i castellà i combinarà la docència online a través de la plataforma virtual de la UOC amb seminaris presencials a UManresa. L’alta activitat logopèdica de la Clínica Universitària ubicada en aquest campus permetrà als alumnes estar en contacte amb una gran quantitat i diversitat de patologies de la veu, la parla i el llenguatge. Per segon curs consecutiu, ofereix també el doble grau en Podologia i Fisioteràpia que permet aconseguir els dos títols en només cinc anys i mig.

D’altra banda, els estudis d’Educació Infantil presentaran el valor afegit del Lab 0_6, un centre de descoberta i recerca per a l’educació científica a les primeres edats. És un element dinamitzador dels estudis que promou un aprenentatge significatiu entre els estudiants ja que els permet dissenyar i avaluar les seves propostes didàctiques al voltant de la ciència en un entorn educatiu real i donar una aplicació pedagògica pràctica a la teoria que s’explica a l’aula.

Alumnes del grau en Administració i Direcció d’Empreses que gaudeixen de la beca-salari en empreses també seran al Saló de l’Ensenyament per explicar els avantatges de seguir aquests estudis a UManresa. Juntament amb l’itinerari formatiu en dos idiomes estrangers, està demostrant ser una via privilegiada d’accés al món del treball.

Màsters i postgraus

La UVic-UCC presentarà al Saló Futura la seva oferta de màsters, postgraus i formació contínua, que inclou propostes formatives en diferents àmbits de coneixement, tant en els campus UVic i UManresa com al centre adscrit BAU.

Per al proper curs, el màster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) de la UVic-UCC, que s’ofereix per tercer cop, comptarà amb dues edicions: l’edició Vic-Manresa amb el 50% del programa impartit al campus UVic i l’altre 50% al campus UManresa; i l’edició Granollers impartida íntegrament a la capital del Vallès Oriental.

L’oferta de la UVic-UCC per al curs 2017-18 es concreta en 81 màsters, 18 dels quals són oficials i 7 programes de doctorat. En l’àmbit de la formació contínua de caràcter propi, amb una orientació estrictament professional, la UVic-UCC presenta 52 postgraus i diplomes d’especialització, dels quals destaca el nou màster en Promoció de l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable, orientat a conscienciar i educar sobre la importància de la pràctica esportiva; i la 2a edició del màster en Atenció en Emergències Psicosocials i Humanitàries, juntament amb el Col·legi Oficial de Treball Social, que té per objectiu capacitar professionals en la intervenció psicosocial per actuar en situacions de fort impacte emocional i de crisi.

De l’oferta d’UManresa destaca el màster universitari en Metodologia de la simulació aplicada a la formació de professionals de ciències de la salut i socials, el màster en Neuroeducació (amb edicions a Manresa i Barcelona) i el postgrau en Direcció i desenvolupament de recursos humans.

Campus Professional Universitari

Sota el lema de Campus Professional Universitari, la UVic-UCC i la UAB presentaran en un mateix estand la seva oferta formativa en Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) al Saló de l’Ensenyament. Per al proper curs se seguirà oferint els CFGS en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, a Vic; Màrqueting i Publicitat, a Granollers; i Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, a Olot. Coincidint amb el Saló de l’Ensenyament, la setmana que ve ja s’obrirà el període de matriculació a aquests cicles perquè els futurs estudiants puguin garantir-se la plaça.

D’altra banda, es presenta al Saló una aposta renovada per un CFGS en Pròtesis Dentals altament tecnificat que s’imparteix a Manresa. L’ampliació de l’acord de col·laboració amb l’empresa d’implants dentals Avinent ha permès fer un pas més en la utilització d’eines digitals. A partir del curs vinent, els alumnes podran dissenyar estructures dentals a les instal·lacions del Campus Professional i, en col·laboració amb l’empresa, seguir tot el procés de producció d’una peça, des del disseny, fins a la fabricació, producció i acabat final.

La UVic-UCC, present en vuit espais del Saló de l’Ensenyament

Enguany la UVic tindrà més presència que mai al Saló de l’Ensenyament, ja que a més de l’estand on donarà tota la informació dels graus, al costat d’UManresa, serà present al Saló Futura, a l’Espai Ciència, i a l’espai de Formació Professional juntament amb la UAB i sota el paraigües “Campus Professional Universitari”.

A fora a la plaça Univers, la UVic tindrà presència en tres espais: una zona dedicada als estudis de CAFE, on els futurs estudiants podran assajar dues de les quatre proves d’accés a aquesta titulació, com el llançament de pilota medicinal i el salt horitzontal; una altra dedicada a “Preparats, llestos,…universitat!”, que és un programa d’informació general universitària; i per últim un espai dedicat a nutrició esportiva, on estudiants de la UVic faran avaluacions antropomètriques i donaran consells sobre nutrició per abans, durant i després de fer esport.

Enguany la UVic-UCC celebra el 20è aniversari

Aquest curs se celebra el 20è aniversari de la Universitat de Vic (avui Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), aprovada per unanimitat del Parlament de Catalunya el 21 de maig de 1997. Per commemorar aquesta fita s’han organitzat un conjunt d’actes commemoratius que s’aniran succeint al llarg de l’any. Una de les fites més importants d’aquests vint anys ha estat la federació entre la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la UVic, i la Fundació Universitària del Bages, per crear la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya amb dos campus, UVic i UManresa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]