El Festival Protesta projecta els curts guanyadors de l’any passat aquest dijous a Manlleu

  • La projecció es farà dijous a les 10 del vespre a l'Embarcador del Ter, dins la programació de les Llunes del Ter, organitzades pel Grup de Defensa del Ter i l'Ateneu Manlleu

VilaWeb
Pep Comeres
12.07.2017 - 08:37
Actualització: 12.07.2017 - 10:37

El Festival Protesta projectarà aquest dijous a les 10 del vespre els quatre curtmetratges guanyadors de l’edició passada a l’Embarcador del Ter, a Manlleu, dins la programació de les Llunes del Ter, organitzades pel Grup de Defensa del Ter i l’Ateneu Manlleu. També es farà un avançament de la programació d’aquest any. La cinquena edició del festival internacional de cinema de crítica social es farà del 20 al 28 d’octubre a Vic. Es projectaran els quatre curtmetratges guanyadors de l’any passat:

PREFERENTES

Gènere: Ficció
Director: Nacho Recio
Una parella d’avis, afectats per l’estafa de les participacions preferents es veuen forçats a deixar la casa de tota la vida per no poder recuperar el capital invertit i, d’aquesta manera, afrontar el pagament de la hipoteca.

PRIMAVERA ROSA EN EL KREMLIN

Gènere: Documental
Director: Mario de la Torre
1917, L’homosexualitat es discriminalitzada a Rússia. 1933, l’homosexualitat es torna a convertir en delicte. 1993, l’homosexualitat es torna a legalitzar. 2013, Vladimir Putin afavoreix noves mesures legals que discriminen i vexen la població LGBT.

DIARY OF HUNGER

Gènere: Documental
Directora: Mireia Pujol
Diari de la fam que porta el drama de la migració als nostres ulls. Mostra al món allò que està darrere de la notícia, a través d’una pel·lícula sincera i real. Una història que passa cada dia.

ZERO M2

Gènere: Ficció
Director: Matthieu Landour
Situat a París, ZERO M2 segueix un jove estudiant que ha d’enfrontar-se a les complexitats d’un edifici i la seva estranya arquitectura.

En la seva cinquena edició, el Festival Protesta continua mantenint viu l’esperit que el va fer néixer: la transformació de la societat a través del cinema. Aquest any, però, la organització ha volgut anar una mica més enllà i donar cabuda a altres expressions artístiques que, com el cinema, poden ser utilitzades com a altaveu de denúncia i eina de transformació social.

L’historiador Howard Zinn escrivia a l’assaig Artistes i ciutadania en temps de guerra que quan pensava en la relació entre els artistes i la societat li venia al cap la paraula ‘transcendent’. Així és el cartell que presenta el Festival Protesta en aquesta edició i seran, també, moltes de les seves activitats paral·leles, que tindran l’art reivindicatiu com a eix temàtic.

Festival Protesta

El Festival Protesta és un festival internacional de cinema de crítica social que pretén posar el seu granet de sorra per tal d’ajudar a transformar la societat a través del cinema. Ho vol fer en sentit constructiu, en positiu i de forma creativa, fent del festival una festa del cinema de denúncia. El festival es basa en tres eixos: la mostra de llargmetratges de crítica social, el concurs de curtmetratges i la programació d’activitats paral·leles relacionades amb el cinema i la denúncia. L’organització del festival creu que un altre món és possible i que, a través del cinema, es pot ajudar a impulsar un canvi social en la societat.

Resum del Festival Protesta 2016: https://youtu.be/X4uSOYhpVUk

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any