El Festival Protesta projecta els curts guanyadors de l’any passat aquest dijous a Manlleu

  • La projecció es farà dijous a les 10 del vespre a l'Embarcador del Ter, dins la programació de les Llunes del Ter, organitzades pel Grup de Defensa del Ter i l'Ateneu Manlleu

VilaWeb
Pep Comeres
12.07.2017 - 08:37
Actualització: 12.07.2017 - 10:37

El Festival Protesta projectarà aquest dijous a les 10 del vespre els quatre curtmetratges guanyadors de l’edició passada a l’Embarcador del Ter, a Manlleu, dins la programació de les Llunes del Ter, organitzades pel Grup de Defensa del Ter i l’Ateneu Manlleu. També es farà un avançament de la programació d’aquest any. La cinquena edició del festival internacional de cinema de crítica social es farà del 20 al 28 d’octubre a Vic. Es projectaran els quatre curtmetratges guanyadors de l’any passat:

PREFERENTES

Gènere: Ficció
Director: Nacho Recio
Una parella d’avis, afectats per l’estafa de les participacions preferents es veuen forçats a deixar la casa de tota la vida per no poder recuperar el capital invertit i, d’aquesta manera, afrontar el pagament de la hipoteca.

PRIMAVERA ROSA EN EL KREMLIN

Gènere: Documental
Director: Mario de la Torre
1917, L’homosexualitat es discriminalitzada a Rússia. 1933, l’homosexualitat es torna a convertir en delicte. 1993, l’homosexualitat es torna a legalitzar. 2013, Vladimir Putin afavoreix noves mesures legals que discriminen i vexen la població LGBT.

DIARY OF HUNGER

Gènere: Documental
Directora: Mireia Pujol
Diari de la fam que porta el drama de la migració als nostres ulls. Mostra al món allò que està darrere de la notícia, a través d’una pel·lícula sincera i real. Una història que passa cada dia.

ZERO M2

Gènere: Ficció
Director: Matthieu Landour
Situat a París, ZERO M2 segueix un jove estudiant que ha d’enfrontar-se a les complexitats d’un edifici i la seva estranya arquitectura.

En la seva cinquena edició, el Festival Protesta continua mantenint viu l’esperit que el va fer néixer: la transformació de la societat a través del cinema. Aquest any, però, la organització ha volgut anar una mica més enllà i donar cabuda a altres expressions artístiques que, com el cinema, poden ser utilitzades com a altaveu de denúncia i eina de transformació social.

L’historiador Howard Zinn escrivia a l’assaig Artistes i ciutadania en temps de guerra que quan pensava en la relació entre els artistes i la societat li venia al cap la paraula ‘transcendent’. Així és el cartell que presenta el Festival Protesta en aquesta edició i seran, també, moltes de les seves activitats paral·leles, que tindran l’art reivindicatiu com a eix temàtic.

Festival Protesta

El Festival Protesta és un festival internacional de cinema de crítica social que pretén posar el seu granet de sorra per tal d’ajudar a transformar la societat a través del cinema. Ho vol fer en sentit constructiu, en positiu i de forma creativa, fent del festival una festa del cinema de denúncia. El festival es basa en tres eixos: la mostra de llargmetratges de crítica social, el concurs de curtmetratges i la programació d’activitats paral·leles relacionades amb el cinema i la denúncia. L’organització del festival creu que un altre món és possible i que, a través del cinema, es pot ajudar a impulsar un canvi social en la societat.

Resum del Festival Protesta 2016: https://youtu.be/X4uSOYhpVUk

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem