El director general del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Pere Soley, i el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, s’han incorporat al Patronat de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Així ho va aprovar el mateix Patronat en la reunió que va tenir lloc dimarts al matí a l’Espai UVic-UCC Barcelona.

Soley i Jovells s’afegeixen com a vocals als fins ara sis patrons: el comissionat per la Facultat de Medicina i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany, que n’és el president; la primera tinent d’alcalde i regidora de Salut de l’Ajuntament de Manresa, M. Mercè Rosich, que n’és la vicepresidenta; mentre que la resta de vocals són el director general de la FUBalmes, Joan Turró; el director general de la FUBages, Valentí Martínez; l’adjunta a la direcció general de la FUBages, Imma Ubiergo; i el secretari general de la FUBalmes, Josep Terradellas. David Sanclimens exerceix com a secretari de la FESS.

Paquet de beques per als estudis de Medicina
Tots els patrons van valorar molt positivament l’evolució del projecte de la Facultat de Medicina així com les dues noves incorporacions al Patronat, que en consoliden l’estructura i el fan créixer fins a un total de vuit membres. Alhora, es va aprovar el pla de viabilitat de la Fundació i es va donar llum verda al règim econòmic amb el qual funcionaran els estudis de Medicina, que manté una coherència i continuïtat respecte al ja vigent a la UVic-UCC. El paquet econòmic inclou també el règim d’ajudes per a estudiants, que s’ha concretat en un total de 12 beques cada any, per un import de 8.000 euros cadascuna.

A la trobada d’aquest dimarts també hi van assistir el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; el director general de la FESS, Joan Guanyabens; el degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol; i la coordinadora del Centre d’Estudis de Salut i Socials, Marina Geli.

L’octubre passat la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar incloure el grau de Medicina de la UVic-UCC a la programació de curs universitari 2017-2018. Ara el projecte està pendent de rebre la validació del pla d’estudis per part de l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) i de la concessió, per part del Ministeri d’Educació, de les 90 places sol·licitades. La Facultat de Medicina de la UVic-UCC s’orientarà a la formació comunitària i integral de metges, una de les àrees de salut amb més demanda, per donar resposta a les necessitats de les persones. El pla d’estudis incorpora elements innovadors des del punt de vista pedagògic, com l’ensenyament basat en la resolució de casos clínics, l’aposta per grups reduïts, la docència personalitzada i la internacionalització. La nova facultat s’ubicarà a Vic i tindrà una unitat docent a Manresa. Serà de caràcter privat, s’autofinançarà i disposarà d’uns sistema de beques per ajudar econòmicament entre el 10 i el 15% dels estudiants i un sistema de préstecs innovadors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]