El Congrés d’Economia Feminista de la UVic-UCC ha donat suport al poble grec i ha reclamat que pugui exercir la sobirania

  • Viceministra grega d'Ocupació: “L'Europa que vol la Troika és pitjor que les polítiques de Margaret Thatcher"

VilaWeb
Pep Comeres
22.02.2016 - 10:20
Actualització: 22.02.2016 - 11:20

La viceministra grega d’Ocupació i Seguretat Social, Rania Antonopoulou ha participat aquest dissabte al Congrés d’Economia Feminista que ha organitzat la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya. Just el dia abans del referèndum a Grècia, la política ha assegurat que les condicions que està exigint la Troika al seu govern són “inassumibles” i ha augurat que estan provocant la “fi de l’Europa Social”. En aquest sentit, ha assegurat que l’Europa que vol la troika és pitjor que les polítiques aplicades per Margaret Thatcher i ha avisat que si no es canvia aquesta tendència d’aquí a dos anys “el neoliberalisme imperarà a tot Europa”.

Antonopoulou que ha intervingut a través de vídeo-conferència durant la sessió plenària destinada a la política macroeconòmica i la igualtat de gènere, ha explicat que “està vivint un malson” ja que “Europa no ha après dels errors comesos a països d’Àfrica o Amèrica Llatina amb un deute elevat durant els anys 90”.  Antonopoulou és una destacada economista feminista que abans d’entrar a formar part del govern d’Alexis Tsipras era professora d’economia a l’Institut Levy de Nova York.

Per la dirigent de Siryza, “el remei ha matat el pacient” i en aquest sentit, ha carregat contra les mesures que exigeixen les institucions monetàries i que porten, segons ha dit, a premiar els beneficis en detriment dels drets laborals de les persones. Per això, ella ha reclamat poder implementar polítiques d’ocupabilitat i no de “salaris mínims”.

El Congrés ha aprovat una resolució que ha mostrat la seva solidaritat amb el poble grec i que reclama l’exercici total de la seva sobirania. Per això, les participants en aquest Congrés s’han fet una foto de família amb un missatge de suport amb Grècia. A banda, el Congrés també ha reclamat l’activisme feminista contra el TTIP i altres tractats “de caire neoliberal”.

El Congrés organitzat per la UVic-UCC que va arrencar dijous i ha acabat avui dissabte, s’ha organitzat a través de 4 plenaris i més de 80 tallers i experiències pràctiques. En el darrer plenari, el d’avui, inaugurat pel vicerector de recerca i professorat de la UVic-UCC, Jordi Villà, hi ha intervingut la professora emèrita d’Economia de la Universitat de Cornell, Lourdes Benería, i Iolanda Fresnillo de l’Observatori del Deute en la Globalització. Totes dues han assegurat que amb els models econòmics i financers actuals, les polítiques de gènere i d’activisme social són més “necessàries que mai”.

El Congrés d’Economia Feminista de la UVic-UCC és estatal i és el primer cop que s’organitza des de Catalunya. La sessió inaugural la va fer l’economista i activista Sivlia Federici que va assegurar que la dona és la més perjudicada per la crisi econòmica i financera i va reclamar fórmules “mes cooperatives” per afrontar i visualitzar l’economia reproductiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any