El Congrés d’Economia Feminista de la UVic-UCC ha donat suport al poble grec i ha reclamat que pugui exercir la sobirania

  • Viceministra grega d'Ocupació: “L'Europa que vol la Troika és pitjor que les polítiques de Margaret Thatcher"

VilaWeb
Pep Comeres
22.02.2016 - 10:20
Actualització: 22.02.2016 - 11:20

La viceministra grega d’Ocupació i Seguretat Social, Rania Antonopoulou ha participat aquest dissabte al Congrés d’Economia Feminista que ha organitzat la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya. Just el dia abans del referèndum a Grècia, la política ha assegurat que les condicions que està exigint la Troika al seu govern són “inassumibles” i ha augurat que estan provocant la “fi de l’Europa Social”. En aquest sentit, ha assegurat que l’Europa que vol la troika és pitjor que les polítiques aplicades per Margaret Thatcher i ha avisat que si no es canvia aquesta tendència d’aquí a dos anys “el neoliberalisme imperarà a tot Europa”.

Antonopoulou que ha intervingut a través de vídeo-conferència durant la sessió plenària destinada a la política macroeconòmica i la igualtat de gènere, ha explicat que “està vivint un malson” ja que “Europa no ha après dels errors comesos a països d’Àfrica o Amèrica Llatina amb un deute elevat durant els anys 90”.  Antonopoulou és una destacada economista feminista que abans d’entrar a formar part del govern d’Alexis Tsipras era professora d’economia a l’Institut Levy de Nova York.

Per la dirigent de Siryza, “el remei ha matat el pacient” i en aquest sentit, ha carregat contra les mesures que exigeixen les institucions monetàries i que porten, segons ha dit, a premiar els beneficis en detriment dels drets laborals de les persones. Per això, ella ha reclamat poder implementar polítiques d’ocupabilitat i no de “salaris mínims”.

El Congrés ha aprovat una resolució que ha mostrat la seva solidaritat amb el poble grec i que reclama l’exercici total de la seva sobirania. Per això, les participants en aquest Congrés s’han fet una foto de família amb un missatge de suport amb Grècia. A banda, el Congrés també ha reclamat l’activisme feminista contra el TTIP i altres tractats “de caire neoliberal”.

El Congrés organitzat per la UVic-UCC que va arrencar dijous i ha acabat avui dissabte, s’ha organitzat a través de 4 plenaris i més de 80 tallers i experiències pràctiques. En el darrer plenari, el d’avui, inaugurat pel vicerector de recerca i professorat de la UVic-UCC, Jordi Villà, hi ha intervingut la professora emèrita d’Economia de la Universitat de Cornell, Lourdes Benería, i Iolanda Fresnillo de l’Observatori del Deute en la Globalització. Totes dues han assegurat que amb els models econòmics i financers actuals, les polítiques de gènere i d’activisme social són més “necessàries que mai”.

El Congrés d’Economia Feminista de la UVic-UCC és estatal i és el primer cop que s’organitza des de Catalunya. La sessió inaugural la va fer l’economista i activista Sivlia Federici que va assegurar que la dona és la més perjudicada per la crisi econòmica i financera i va reclamar fórmules “mes cooperatives” per afrontar i visualitzar l’economia reproductiva.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem