La plaça de Dalt Vila acollirà, un any més, el concurs de colles sardanistes que organitza l’Agrupació Sardanista de la ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu i la Unió de Colles Sardanistes.

La 75a edició del concurs de Colles Sardanistes de Manlleu se celebrarà el diumenge 9 d’octubre a 2/4 de 12 del migdia i comptarà amb la presència de la cobla Bisbal Jove que interpretarà peces de compositors de gran renom en el món sardanista, com Manuel Oltra, Jordi Molina, Joan Druguet, Lluís Alcalà i Marc Timón.

La ciutat de Manlleu tornarà a ser l’escenari d’una de les finals del Campionat de Catalunya en la categoria Gran Grup B. Aquest serà el tercer concurs, d’un total de quatre, que formen la final. Els altres es van disputar a Torroella de Montgrí i a Sitges, i el darrer serà a Girona l’1 de novembre. Les 5 colles participants es disputen les places del 7è a l’11è lloc del campionat de Catalunya i són: “Antaviana” de Tordera, “Conti 2000” de Torroella de Montgrí, “Dolç Infern” de Lleida, “Encís” de Manlleu i “Mirant al Cel” de Sabadell.

En el 75è concurs de colles sardanistes de Manlleu, juntament amb les colles grans del campionat, també participaran colles alevins, infantils, juvenils, grans lliures i veteranes i la colla local “1714” integrada per antics balladors del Grup Sardanista Ocellets del Ter.

Enguany per celebrar el 75è aniversari del concurs s’estrenarà una sardana escrita pel mestre Enric Ortí. La sardana que porta per títol “3/4 de 100” ha estat feta per l’ocasió i s’escoltarà per primer cop durant la sardana de germanor. Durant el concurs també hi haurà alguna altra sorpresa per commemorar aquests 75 anys. Cal dir que el concurs de Manlleu ha estat reconegut amb el Premi a la Continuïtat pels Premis Capital de la Sardana.