La Delegació d’Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull l’exposició “El Croquis, eina de l’arquitecte”. La mostra es pot visitar des del 6 de juliol fins al 8 de setembre a la seu del COAC de Vic (Pl. Bisbe Oliba, 2). A més a més, el dia 20 de juliol a les 19 h, coincidint amb el tercer dijous del mes de juliol, hi haurà una xerrada amb l’autor.

A l’exposició s’hi poden veure croquis de l’inici i desenvolupament de projectes arquitectònics, obra d’Ignacio Sanfeliu Arboix, doctor arquitecte.

Si l’arquitectura és la construcció de la idea, projectar és el pas de la idea a l’arquitectura. Aquest és un llarg procés que es pot fer en diferents etapes, amb les seves anades i tornades, fins que totes les variables convergeixen en una sola.

L’arquitectura està influïda per nombrosos factors de tot tipus: socials, estètics, matèrics, poètics, econòmics, estructurals, urbanístics, i un llarg etcètera. Aquests factors fan d’ella una disciplina complexa i els arquitectes ens esforcem perquè conflueixin en el projecte en una mateixa direcció, perquè aquest arribi a ser coherent i assumeixi amb elegància i rigor tots aquests inputs.

L’exposició es planteja com un petit recorregut en aquest desenvolupament projectual, amb el croquis com a protagonista, convertint-se en la base d’aquesta situant-los en un primer nivell.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]