Capgirem Vic ha acusat els regidors del PSC i Vic per a Tots, Benjamí Dòniga i Arnau Martí, d'”estafa” i “traïció” cap a les persones que quan els van votar el 24 de maig de 2015 “ho feien pensant que votaven opcions d’esquerra”, ha assenyalat un portaveu de la formació, Nil Puigivila. Els anticapitalistes han recordat que en els darrers dies s’ha vist com el PSC i Podem han desautoritzat els seus regidors. Per una banda, el passat dijous el PSC reclamava a Benjamí Dòniga que deixés l’acta de regidor, “perquè no segueix les directrius de la formació”, mentre que Podem es desmarcava del suport que Arnau Martí ha donat a la nova Facultat de Medicina, de caràcter privat. Segons Capgirem Vic, els dos regidors “no són més que les crosses que perpetuen CiU al poder”. Puigivila ha carregat contra Martí per l’entrada d’aquest al govern d’Anna Erra perquè, ha dit, “ha minvat molt la capacitat d’incidència que teníem les esquerres”.

Capgirem Vic ha volgut denunciar el que consideren que és una “estafa en termes d’esquerres” de les candidatures del PSC i Vic per a Tots per a la ciutat i ha qualificat de “mediocres i oportunistes” tant Benjamí Dòniga com Arnau Martí. A més de “vendre’s” al govern d’Anna Erra, ha assenyalat el portaveu de Capgirem, Nil Puigivila. De fet, pels anticapitalistes, els dos regidors no fan polítiques de dretes “camuflades”, “sinó que directament donen suport a opcions de dretes”. Segons la formació, cap dels dos hauria de continuar en les seves funcions dins el consistori vigatà.

Capgirem Vic també critica que amb “aquest tipus de polítics i comportaments, les dues forces no podran ser en un futur una opció de canvi a la ciutat. De fet, pels cupaires, no hi ha una majoria clara que pugui fer d’alternativa al govern d’Anna Erra. “No renunciem a una entesa futura d’alternativa, però el mapa actual no dibuixa que hi pugui haver una única força d’esquerres i per això caldrà entendre’ns”, ha afirmat. Puigivila sosté que perquè aquesta entesa sigui possible a la ciutat “caldrà parlar de programa i no de repartiment de càrrecs”.

Capgirem Vic també ha demanat a CiU i el PSC que aclareixin públicament si representants de CiU han pressionat els socialistes vigatans perquè reclamin l’acta del regidor a Benjamí Dòniga. “Ens consta que és així”, ha assenyalat Nil Puigivila.

Dos anys de legislatura i el repte per endavant de municipalitzar el servei de l’aigua

L’assemblea de Capgirem Vic, formada per la CUP i Procés Constituent, ha fet balanç dels dos anys de legislatura que porten a la oposició. El portaveu ha diferenciat dues etapes: una en què les esquerres de la ciutat han pogut forçar l’aprovació d’una fiscalitat “més justa” o posar damunt la taula el debat sobre la municipalització de l’Atlàntida, mentre que en el segon període, a partir del pacte de govern amb l’entrada de Vic per a Tots (CiU i PSC), en què la capacitat d’incidència ha minvat molt. Tot i això, Puigivila ha destacat que en aquesta segona etapa hi ha hagut molta més mobilització en aspectes com el cas de Joan Coma, portaveu a l’Ajuntament, o la lluita a les càrnies.

Entre els reptes a futur, Nil Puigivila ha destacat que intensificaran esforços per lluitar per la remunicipalització del servei de l’aigua. També ha instat Anna Erra a establir un “cordó sanitari” al voltant de Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, i ha aprofitat per denunciar “l’amiguisme amb el feixisme dins el consistori”.

Per celebrar els dos anys de legislatura, Capgirem Vic oferirà l’obra de teatre ‘Barcelona contra la paret’, aquest diumenge a les 6 de la tarda a l’Orfeó Vigatà. Des de Capgirem, Eva Marichalar ha explicat que l’obra relata tres històries “de l’altra Barcelona” i parla sobre el control que s’exerceix sobre la societat davant el pretext de la seguretat.