La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica urbana 3D escala 1:1000 de Sant Julià de Vilatorta, una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques ja que és la cartografia que s’utilitza com a base del planejament urbanístic i el cadastre, així com per les xarxes de serveis i equipaments. El treball ha estat lliurat avui pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde, Joan Carles Rodríguez.

L’any 2003 la Diputació de Barcelona va lliurar a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta la primera cartografia topogràfica urbana digital a escala 1:1000, i l’any 2011 es va elaborar i lliurar la primera actualització. En aquesta actualització s’han cartografiat un total 405 hectàrees que es correspon a la superfície de sol urbà i urbanitzable, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística del municipi.

Aquesta nova cartografia està realitzada a partir de les fotografies aèries preses amb tècniques fotogramètriques i el treball de camp, i està estructurada en sis fitxers que inclouen l’altimetria, planimetria, toponímia, model digital d’elevacions, vialer i model digital del terreny, segons plec d’especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

La cartografia es lliura en els formats Microstation, Autocad i PDF amb nivells i sistema de referència ETRS89.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb