La 10a edició de la Setmana de Medi Ambient de Folgueroles es va celebrar del 2 al 8 de maig, i durant tota la setmana es van realitzar activitats a l’Escola Mossèn Cinto i a la Llar d’Infants El Patufet. Els alumnes més petits de l’Escola Mossèn Cinto van treballar el Jardinet i els de cicle inicial els arbres del pati. L’organització del concurs d’Instagram “Vila Florida”, obert a tothom, va ser l’activitat dels alumnes de cicle superior.

L’activitat ‘A l’escola hi vaig a peu’ es va fer el dimarts dia 3 amb la participació d’uns 200 alumnes. Cada participant va rebre un núvol que representa la quantitat de petroli i d’emissions de CO2 que ens estalviem anant a peu i evitant l’ús del transport privat.

El conte ‘Els amics de les deixalles i els seus titelles’ va arribar a la Llar d’Infants El Patufet per explicar com es separen la matèria orgànica i els reciclables. Els infants de 2 i 3 anys ho van posar en pràctica amb un joc i ho van fer molt bé.

El diumenge 8 de maig la Festa de les 3R va posar punt i final als actes de la 10a Setmana de Medi Ambient de Folgueroles. A les 10 del matí la plaça Verdaguer es va omplir amb les parades del Mercat de les 3R, que ja s’ha convertit en una tradició. Aquest mercat, organitzat per les AMPA de l’escola Mossèn Cinto i de la Llar d’Infants Patufet, consisteix en un mercat de segona mà en el qual s’hi poden comprar, a un preu simbòlic, articles que han deixat de ser útils per a uns, però que estan en bon estat i, per tant, poden ser útils per a uns altres. S’hi venen sobretot contes, joguines i material de puericultura. L’objectiu del mercat és fomentar actituds respectuoses amb el medi ambient com són el consum responsable, el reciclatge i sobretot la reutilització.

A la plaça també s’hi va organitzar una gimcana per als més menuts, amb sis proves que giraven a l’entorn de la gestió dels residus. Els participants van poder fer un toca-toca, un túnel amb caixes de cartró, una pila de residus, un joc de punteria, un memory i un taller de manualitats. Al final de la gimcana tots es van emportar una xapa de record de la 10a Setmana de Medi Ambient.

Altres activitats com el joc dels stickers va posar a prova petits i grans, que van haver de classificar cada residu al seu lloc. També es va poder gaudir d’una petita exposició amb un recull de cartells i fotografies de les deu edicions de la Setmana de Medi Ambient.

Durant al matí també va tenir lloc el lliurament de premis del concurs “Vila Florida”. Els guanyadors del concurs de decoració floral de façanes van rebre vals per bescanviar en flors.

Malgrat que el temps no hi va acompanyar gaire, es va comptar amb una bona participació i un ambient molt festiu.