Els serveis territorials de Cultura a la Catalunya Central tornen a impulsar, per sisè any consecutiu, la iniciativa literària per enriquir la diada de Sant Jordi. La diada de Sant Jordi és una de les festes més assenyalades de Catalunya. Els protagonistes són els llibres, les roses i les senyeres que ocupen els carrers i les places d’arreu del país. En aquest marc el Departament de Cultura a les Comarques Centrals exposa enguany un total de sis microcontes a Vic, Manresa, Berga, Taradell, Solsona i Igualada amb l’objectiu de contribuir a la creació literària d’aquest gènere i aprofitar per retre un homenatge a les figures de Pere Calders i Joan Brossa.
També s’han editat punts de llibre amb els mateixos microcontes dels sis autors escollits. Se’n trobaran a les biblioteques de les ciutats escollides per a mostrar els microcontes. Amb aquesta acció es pretén sorprendre al lector, jugar amb l’ambigüitat i deixar que cadascú interpreti de manera lliure les paraules del microconte. En aquest sentit, es podrà gaudir d’una lectura breu però alhora intensa.

L’autor del microconte d’aquestSant Jordi 2017 és l’escriptor berguedà Jaume Huch. El text restarà penjat durant quatre dies a la façana de la casa Beuló, a la Plaça Major de Vic, número 37, en una lona de tres per tres metres.

Jaume Huch i Camprubí (Berga, 1961) és editor, poeta, escriptor i traductor. Va compaginar els estudis d’arts gràfiques i de fotografia amb els de llengua i literatura catalanes. Llicenciat en filologia catalana i màster en estudis internacionals, ha estat fundador d’Edicions de L’Albí, de la revista de poesia Ultime i, amb Climent Forner, de la col·lecció “Biblioteca Escriptors del Berguedà”. Va formar part de l’equip del Centre Unesco de Catalunya i va ser coordinador de la revista Catalonia culture (1991-1994). Entre d’altres papers, ha publicat els llibres de poemes Tentinejant (1998), Patumejant (2009) i Rere els vidres (2015), i la novel·la Els ulls de la Geganta Vella (2002). Entre d’altres obres, ha tingut cura de l’edició de Tots els contes, de Ramon Vinyes (2000) i del llibre Mossèn Ballarín per ell mateix (2013). Forma part del col·lectiu Narradors Centrals. Amb el pseudònim de Mitus Stampa, escriu també per al públic infantil i juvenil.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]