15.09.2017 - 10:03
|
Actualització: 15.09.2017 - 12:03
“El menjar no té fronteres, acollim menjar, acollim persones”, és una nova iniciativa ciutadana que trobarem a la taula de molts restaurants de la ciutat aquest mes de setembre i que pretén contrarestar rumors i tòpics que sovint hi ha al voltant de les persones refugiades.
La campanya s’engegarà aquest dijous coincidint amb la inauguració del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) a diversos restaurants de la ciutat. D’aquesta manera, mitjançant unes estovalles individuals de paper es mostren com els orígens de molts dels aliments que són habituals en els nostres àpats, són els mateixos d’on provenen aquestes persones que escapen de la guerra, el terror i la pobresa.
Amb un missatge clar i compartit de suport a aquestes persones que busquen refugi a casa nostra, l’Ajuntament de Vic conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, va promoure ara fa més d’un any la Taula de Refugiats, un espai ciutadà per poder treballar de forma compartida i consensuada accions en defensa dels drets de totes les persones.
Estovalles amb missatge
Les estovalles que s’han repartit a tots els restaurants de la ciutat que s’hi ha volgut adherir inclouen elements per reflexionar sobre les causes reals d’aquests moviments migratoris i també per evitar danys i perjudicis cap a aquestes persones que fugen del seu país i busquen refugi a casa nostra.
La campanya que s’ha tirat endavant amb les entitats que formen part del Pla de Sensibilització Municipal (Unitat contra el Racisme i el Feixisme, el Poble Ajuda el Poble, Cooperació Osona Sàhara, Pati de Pedres, Festival Protesta i Avalot-UGT) ha comptat amb la col·laboració del Gremi d’Hosteleria d’Osona i la Diputació de Barcelona.
Nou Pla de Cooperació
Les línies que seguirà l’Ajuntament de Vic en matèria de cooperació al desenvolupament i en defensa dels drets humans en els propers quatre anys quedaran recollits en el nou Pla de Cooperació de l’Ajuntament de Vic, que es va començar a elaborar-se a principis de setembre i que compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.
Durant la tardor es portarà a terme un treball d’avaluació i anàlisi d’una estratègia ciutadana adaptada a les especificitats i potencialitats actuals de la ciutat, i del qual n’ha de sortir un document que especifiqui les prioritats sectorials i geogràfiques. Toni Serrat, regidor de Cooperació, ha explicat que “s’obrirà un procés participatiu amb tots els agents implicats de la ciutat, tots els grups polítics i departaments del consistori Per tal de maximitzar el consens del Pla de Cooperació 2017-2020”.