Una delegació de Sant Hilari Sacalm visita la UVic i Creacció en el marc del programa Fem UVic-UCC Territori

  • Joan Ramon Veciana: “Per a Sant Hilari Sacalm, la UVic-UCC és una gran oportunitat educativa i econòmica”

VilaWeb
Pep Comeres
25.05.2017 - 06:54
Actualització: 25.05.2017 - 08:54

Una delegació de Sant Hilari de Sacalm, encapçalada pel seu alcalde Joan Ramon Veciana, i formada per vint-i-cinc membres representants del teixit associatiu, econòmic i cultural de la vila, va visitar ahir el campus de la UVic i Creacció, convidada pel patronat de la Fundació Universitària Balmes, en el marc del programa Fem UVic-UCC Territori.

L’objectiu de la trobada era compartir projectes, fomentar les relacions institucionals i explorar i aprofundir noves vies de col·laboració. Per part de la UVic-UCC van ser els encarregats de donar la benvinguda als visitants el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic i president de Creacció, Josep Arimany; el director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró; i el vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement, Jordi Villà, en representació del rector. La Fundació Universitària Balmes organitza aquestes trobades amb tots els consistoris que, com el de Sant Hilari, es troben representats en el seu patronat.

L’alcalde Veciana va apuntar que “per Sant Hilari Sacalm, la UVic-UCC és una gran oportunitat educativa i econòmica” i que un dels interessos que té el consistori en aquests moments és poder oferir noves oportunitats de negoci i de formació, gràcies a la proximitat que ofereix la C-25. L’alcalde de Sant Hilari també es va mostrar molt satisfet del projecte de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar, que té la seu al municipi, impulsada per l’Ajuntament, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona.

Sobre la Càtedra de l’Aigua, Josep Arimany va afirmar que es tractava “d’un bon exemple de les bones sinergies que poden generar els municipis”. En aquest sentit, va destacar el pes econòmic que té la Universitat en el seu àmbit d’influència i que es calcula en un 1,2% del PIB osonenc. “Vic ha sabut adaptar-se a l’economia del coneixement, que ha omplert el buit deixat per la tradició pelletera i tèxtil, de les quals no en queda pràcticament res”. Arimany també va presentar Creacció i l’Observatori Econòmic d’Osona i els va posar a disposició del consistori “per tots aquells projectes que es proposin desenvolupar”.

Joan Turró, per la seva banda, va explicar als assistents la naturalesa jurídica de la UVic-UCC i les seves especificitats. Va destacar que es tracta “una universitat arrelada al territori, a prop de les institucions, el teixit empresarial i de la societat en general. Per això apostem per fer un campus-ciutat”, va afirmar.

La delegació de Sant Hilari estava formada, a més de l’alcalde, per vuit regidors del consistori, un representant del Partit Independent de les Guilleries, i per les empreses Font Vella i Font de Viladrau. També hi eren l’Associació de Comerç de Sant Hilari, l’Escola Sant Josep, l’Institut Anton Busquets i Punset, la llar Municipal La Baldufa i la seva Ampa, l’Escola Guilleries, i el Rotary, a més del Servei de Comunicació de l’Ajuntament.

La visita va començar a Casa Convalescència on, després de la benvinguda per part del Josep Arimany i Joan Turró, es va visitar l’espai de coworking. Posteriorment la comitiva es va desplaçar cap al Campus Torre dels Frares, on es va visitar el Centre Beta Tecnio. Un cop arribats al Campus de Miramarges, i després de la foto institucional, van veure les instal·lacions d’UMèdia, la Biblioteca Ricard Torrents i els laboratoris de simulació. La visita s’acabà amb un sopar a l’espai Josep Vernis.

Aquesta era la 4a trobada Fem UVic-UCC Territori, que ha tingut com a viles convidades Olot, Torelló i Manlleu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem