Un periodista de conflictes bèl·lics i una experta en literatura són professors, per un dia, de l’escola Mare de Déu de La Gleva

VilaWeb
Pep Comeres
13.10.2016 - 09:43
Actualització: 13.10.2016 - 11:43

L’escola Mare de Déu de La Gleva, de Les Masies de Voltregà, està oberta a l’actualitat i a la cultura i, per això, aquesta setmana ha acollit les lliçons d’un periodista de conflictes bèl·lics i d’una experta en literatura. L’alumnat d’ESO va gaudir de les experiències i vivències del periodista Fernando de Haro i de l’editora Guadalupe Arbona.

Fernando de Haro, periodista i reporter de conflictes al Pròxim Orient, va estar amb els nois i noies del centre per parlar de les actuals persecucions religioses d’Egipte, Síria, Nigèria i l’Índia. El periodista va documentar la barbàrie que ISIS provoca en aquests territoris, i va advertir dels perills de confondre terrorisme amb religió. El reporter va mantenir un diàleg amb els alumnes i va explicar la seva experiència sobre el terreny, per deixar ben clar que tant l’Islam com el cristianisme són part de la solució a aquests conflictes.

Guadalupe Arbona, editora i professora de literatura comparada de la Universitat Complutense de Madrid, va presentar als alumnes l’escriptora nord-americana Flannery O’Connor i la teoria del relat. A la vegada, va fer pràctiques d’escriptura amb els alumnes a partir d’objectes concrets. Com va subratllar la professora, recordant O’Connor (autora de “Mystery and Manners”, entre altres obres), la literatura es nodreix de la realitat i les seves “formes” per donar espai al “misteri” de la vida i de la creació artística. En aquest sentit, va convidar els alumnes del primer cicle d’ESO a obrir el cor a la novetat de la vida. Per fer-ho, els va recordar la frase de l’escriptor que els alumnes llegeixen actualment, Raymond Carver: “My heart like the front door is open for the first time after months” (“El meu cor, com la porta principal, està obert per primera vegada després de mesos”).

L’alumnat de l’escola Mare de Déu de La Gleva va gaudir molt de les dues experiències, i ja està esperant que els seus professors habituals els ofereixin altres conferències i recursos que els ajudin a descobrir i entendre les diverses facetes del currículum acadèmic.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem